Újra a legnagyobb király: megvan az első bajnoki győzelem

A Magyar Kupa keddi döntőjét szem előtt tartva Pisont István több emberét – teljesen vagy egy félidőn át – pihentette a Debrecen ellen a labdarúgó NB I 26. fordulójában, de a Honvéd tartalékosan, majd Kamber kiállítása után emberhátrányban is megnyerte 3-1-re a mérkőzést. Pisont vezetőedzőként az első győzelmét ünnepelhette a Honvéddal.

2020. 05. 31. 21:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hivatalos adat szerint 5014 fő a Hidegkuti Nándor Stadion befogadóképessége. A vasárnap esti Honvéd-Debrecen mérkőzésen úgy hét-nyolcszázan lehettek. A biztonsági előírásokat semmi esetre sem meghaladó létszám. A bebocsátást továbbá testhőmérséklet-mérés előzte meg. Tehát minden a szabályoknak megfelelően történt. Egészen addig, amíg a szurkolók el nem foglalták helyüket a lelátón. Ott ugyanis a Honvéd- és a vendég Loki-tábor is összetömörödött a „szociális távolságra” fittyet hányva. A biztonságiak szerencsére erővel nem akarták betartatni a másfél méteres eltartást.

Ott volt a stadionban is, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya példát mutatva még maszkot is viselt. Ő is azt konstatálhatta, hogy a honfitársa, Davide Lanzafame nélkül állt fel a Honvéd. A piros-kékek gólvágója persze nem lett kegyvesztett, Pisont István vezetőedző másik három társával (Nagy G., Moutari, George) együtt pihentette a szerdai kupadöntőre.

Némi szerencsével a Honvéd a 15. percben megszerezte a vezetést. Ugrai Batiknak szánta a szögletet, neki magas lett a labda, ám Kamber jól helyezkedett, s meglepetésében a hosszúba csúsztatott (1-0).

A szünetben Pisont Batikot és Kukocot, sőt hamarosan Ikenne-Kinget is lecserélte. Utóbbit már kétgólos előny tudatában, hiszen az 50. percben Kinyik bután akasztotta Gazdagot a 16-oson belül, a büntetőt Ugrai értékesítette magabiztosan (2-0).

Hirtelen mégis bajba került a Honvéd. Pintér játékvezető rossz ütemű becsúszás miatt a 65. percben kiállította Kambert, s a DVSC négy perc múlva szépített Adeniji révén (2-1). Az esetnél ráadásul megsérült Tujvel kapus, aki le is kellett cserélni; az izraeli Robi Levkovich állt be a helyére.

Fotó: Teknős Miklós

A Debrecen beszorította a Honvédot, több lehetősége is akadt az egyenlítésre, de ezek egyikével sem tudott élni. S ahogy az lenni szokott, a Honvéd a hajrában egy kontrából eldöntötte a meccset. A fiatal Szendrei a rossz passz után a hozzá visszapattant labdát gyönyörűen bevágta a bal felsőbe (3-1).

A Honvéd ezzel feljött az ötödik helyre, a Debrecen viszont ott ragadt a veszélyes zónában, csupán egy ponttal előzi meg a már kieső helyen álló Paksot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.