Újra járnak az órák Japánban

Magyar Nemzet
2020. 04. 01. 12:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét járnak a tokiói olimpiáig hátralévő időt számláló órák azután, hogy hétfőn eldőlt: a jövő évre halasztott nyári játékok megnyitója július 23-án lesz. A visszaszámlálókat a múlt héten állították le, miután döntés született a halasztásról. Akkor még 122 napot jeleztek a berendezések, másnap viszont már az aktuális dátumot. Az új visszaszámlálás 479 napról indult az olimpiai órákon. Eddig több mint 4,4 millió belépőt értékesítettek Japánban két különböző időszakban. A szervezők felkínálják majd annak a lehetőségét is, hogy visszakaphassák a pénzüket azok az érdeklődők, akik az új időpontban, 2021 nyarán nem tudnak részt venni az eseményen, a további jegyértékesítést ugyanakkor egyelőre felfüggesztették. Ami az olimpiai láng váltófutására kiválasztottakat illeti, azok, akik az idei stafétában benne lettek volna, a szándékok szerint előnyt élveznének az új jelentkezőkkel szemben.

Muto Tosiro, a szervezőbizottság ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy már elkezdődtek az egyeztetések az olimpiai helyszínekkel, és bár felmerülhetnek bizonyos problémák, egyelőre egyik létesítménytől sem érkezett olyan jelzés, hogy a 2021-es lebonyolításból kiszállna. Muto beszélt a szponzori szerződésekről is, amelyeket meg szeretnének hosszabbítani. Hozzátetette: egyelőre nem érkezett semmilyen ellenvetés a partnerek részéről, de még egyetlen döntés sem született meg.

Az önkénteseket illetően is szeretné megőrizni az eddigi eredményeket a szervezőbizottság. A 204 680 jelentkezőből a szakemberek nyolcvanezer közreműködőt választottak ki, akikhez most azzal fordulnak, hogy a lehető leggyorsabban erősítsék meg: az új időpontban is rendelkezésre ­állnak-e. Az elv az, hogy mindenki a már kijelölt feladatát végezné a kijelölt helyszínen a halasztás nyomán is. Ha valakik visszamondják a részvételt, akkor sincs baj, a korábban kiesettek ugrásra készek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.