Varga Kevin: Elképzelni sem tudjuk, milyen lesz pályára lépni

Varga Kevin szerint az Európa-bajnokság hangulatát nem lehet a társak elmeséléséből megismerni, azt át kell élni. Elárulta, kik azok, akikre a játékosok feltétel nélkül hallgatnak, és szerinte a csapaton belül a jó teljesítmények húzzák magukkal a többieket is.

2021. 06. 14. 7:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Kevin is az ősz felfedezettje a magyar válogatottban. A Debrecenben nevelkedett csatár tavaly szeptemberben szerződött a török Kasimpasa együtteséhez, ahol szép lassan állandó kezdőjátékos lett , harminchét meccsen négy gólt szerzett. Georges Leekens idején debütált a nemzeti csapatban Ausztrália ellen, tavaly ősszel látványos góllal tette biztossá a győzelmet a törökökkel szemben, és magától értetődött, hogy számít rá az Európa-bajnokságon. A Ciprus és Írországi felkészülési mérkőzések után a szövetségi kapitány csak néhány játékost emelt ki név szerint, de Varga Kevin köztük volt.

– Olvastam Marco Rossi nyilatkozatát, és természetesen nagyon jól esett – mondta a válogatott vasárnapi sajtóeseményén. – Természetesen minden futballista arról álmodik, hogy nemcsak szóhoz jut egy olyan tornán, mint az Európa-bajnokság, és ott kiemelkedő teljesítménnyel járul hozzá a csapat sikeréhez. Én is szeretnék lehetőséget kapni és jól futballozni. Ez fontos, mert az egyik játékos remeklése hat a másikra is. Ha például bravúrosan véd, vagy nehéz helyzetben szerel, az önbizalmat ad a társaknak is. Biztos vagyok benne, hogy az Eb meccsein egymást húzzuk majd felfelé, és rengeteg élménnyel gazdagodunk a következő hetekben.

 

Varga Kevin nagyon jó benyomást tett Marco Rossira, amikor pályára lépett a felkészülés során
Fotó: Mirkó István

 

Varga Kevin huszonöt éves, a 2016-os Európa-bajnokság idején még Balmazújvárosban játszott kölcsönben a Debrecentől, így még nem ismeri a kontinenstorna légkörét, nem tudja, milyen egy ilyen jelentős eseményen hatvanezer néző előtt pályára lépni. Arra a kérdésre, hogy az idősebbek, a Franciaországot megjárt társak fel tudják-e készíteni erre az élményre, mosolyogva ezt felelte:

– Erre így nem lehet felkészíteni senkit sem. Ők mindig azt mondják, nem lehet elég jól elmesélni, azt át kell élni, amit ők öt éve átéltek. Szerintem mi, fiatalabbak és tapasztalatlanabbak elképzelni sem tudjuk, milyen lesz kedden telt ház előtt pályára lépni, de már alig várom, hogy megélhessem. Azt, hogy ne izguljam túl, a tökéletes felkészülés tudja megakadályozni, és ez most megtörtént. Kellő önbizalommal várom a portugálok, a franciák és a németek elleni mérkőzéseket.

És, ha már szóba jöttek az idősebbek, a tapasztaltabbak, akkor adódott a kérdés, hogy kik azok a társak közül, akikre a leginkább hallgat. Két nevet említett, de csak egy játékost:

– Az első, akinek a szavára mindenki ad, az Marco Rossi, a szövetségi kapitány. Személyre szólóan kiosztja a feladatot, világosan tudja megfogalmazni, hogy kitől mit vár, és arra a fel is készít mindannyiunkat. A pályán pedig egyértelműen a megkérdőjelezhetetlen vezéregyéniség, ő az, aki meccs közben összefogja a csapatot. A két felkészülési mérkőzésünkön a Szusza Ferenc Stadionban telt ház volt, a szurkolók hangjától a legtöbbször nem hallottuk, mit kérnek tőlünk a kispadról, Ádám viszont tudta, és át is adta nekünk. Kedden a Puskás Arénában ötvenezer ember remélhetően biztat majd minket, ott még nehezebb lesz.

Kövesse nálunk a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.