Négy magyar légiós is gólt lőtt hétvégén a klubcsapatában

Igazán jó hétvégét zártak a magyar légiósok, hiszen négyen is gólt szereztek a klubcsapataikban. Akadt közöttük tizenegyes, szép távoli tekerés, okos lefordulás, de például Kleinheisler László parádés cselsorozat végén talált a kapuba. Emellett még említést érdemel Willi Orbán gólpassza is.

2021. 04. 12. 7:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holender Filip, Kleinheisler László, Varga Kevin és Holman Dávid – vajon mi bennük a közös, és ki a kakukktojás? Nyilvánvaló közös pont, hogy valamennyien magyar légiós futballisták, ám ezúttal összeköti őket egy örvendetes tény: mind a négyen gólt szereztek hétvégén a klubcsapataikban. Ami pedig a kakukktojást illeti, Holman Dávid stabilan nem tagja keretének, a szövetségi kapitány kerek perec megmondta, vannak nála jobbak a posztján, ezért nem számít rá.

Mégis, a gólja miatt illik most őt is megemlíteni. A szlovák listavezető Slovan Bratislava a három magyart alkalmazó Dunaszerdahely vendége volt, a végeredmény 2-2 lett , és Holman a hatodik percben szerzett vezetést a pozsonyi csapatnak tizenegyesből. A DAC magyarjai, Kalmár Zsolt, és Vida Máté egyaránt sérült, egyikük sem léphetett pályára. Illetve, Kalmár Zsolt a meccs előtt megtette, akkor vette át a Fortuna Liga tavalyi legjobbjának járó díjat, hétfőn pedig megműtik a sérült térdét. A Slovan egyébként már megnyerte a bajnokságot, a DAC második helye pedig több mint valószínűnek mondható.

 

Kalmár Zsolt (középen) szép elismerést kapott, ő lett 2020 legjobbja a Fortuna Ligában
Fotó: Dac1904.sk

 

A szerb Szuperliga 31. fordulójában Holender Filippel a kezdőjében a Radnicski Nist fogadta a Partizan Beograd, amely mindkét félidőben egy gólt szerezve 2-0-ra győzött. A találkozó második gólját az 57. percben éppen Holender szerezte, remek lefordulás után volt eredményes, öt perccel később pedig lecserélték. A Partizan második a tabellán, az előnye és a hátránya elég nagy, tehát minden bizonnyal itt is végez majd.

Holender Filip gólja

A horvát bajnokság a 28. fordulónál tart, és a Gyurcsó Ádámot, valamint Kleinheisler Lászlót alkalmazó NK Osijek a Slaven Belupónál vendégeskedett, előbbi nem került be a keretbe, utóbbi viszont kezdett. Az eszékiek a bajnoki címre hajtanak, ezért nagyon kellett volna nekik a három pont, de csak egy lett meg belőle. A végeredmény 2-2 lett, és ezt Kleinheisler László igen mutatós góllal állította be, szép cselsorozatot zárt le egy felső sarkos pontos lövéssel a 71. percben. Az Osijek második helye biztos, az élen a Dinamo Zagreb áll két pont előnnyel egy meccsel kevesebbet játszva.

 

Kleinheisler László gólja

 

Végül következzen Varga Kevin, aki időrendben először talált a soros ellenfél hálójába. Múlt hét csütörtökön a Kasimpasa idegenben csapott össze a Denizlispor együttesével, 1-1 lett a vége, és a kezdőként 82 percet játszó magyar támadó a 49. percben 16 méterről küldte a labdát a Denizlispor kapujába. Sokáig úgy tűnt, ezzel megszerzi a három pontot a Kasimpasa, a 87. percben azonban egy tizenegyesből szerzett góllal egyenlített a sereghajtó. A 25 éves, hatszoros magyar válogatott támadó idénybeli harmadik bajnoki gólját szerezte, emellett három gólpasszt is jegyez a török élvonalban. Csütörtökön még egy magyar válogatott játékos lépett pályára a török bajnokságban: végig a pályán volt a Yeni Malatyasporral 1-1-es döntetlent játszó Fenerbahcében.

 

Varga Kevin gólja

 

A Bundesliga magyarjainak a hétvégéjéről zömmel már beszámolt a Magyar Nemzet. Megírtuk, hogy kezdőként 69 percet töltött a pályán a Freiburgban, amely 1-0-ra kikapott Bielefeldben, az RB Leipzig pedig úgy nyert 4-1-re Brémában , végigvédte a mérkőzést, végig a pályán volt, a 41. percben gólpasszt adott, pedig még mindig sérült, nem volt tagja a keretnek. viszont eddig kimaradt, az ő csapata, a Mainz vasárnap este játszott Kölnben, és fordulatos meccsen nyert 3-2-re. A magyar válogatott csapatkapitánya az 55. percben állt be, és ezzel a győzelemmel a Mainz bennmaradó helyen várja a következő fordulót. Ugyanez igaz a vezette Herthára is, amely Berlinben játszott 2-2-t a Mönchengladbachhal.

Az angol másodosztályban a Bristol City Nagy Ádámot végig a kispadon tartva 0-0-t játszott a Nottinghammel, a belga Leuven Bese Barnabás nélkül kapott ki a Cercle Bruges otthonában, a holland Heracles pedig nem cserélte be Szőke Adriánt a Willem II 4-0-ás legyőzésekor. Kecskés Ákos viszont részese lehetett Svájcban a Lausanne elleni sikerének, végig tagja volt a Lugano 1-0-ra nyerő csapatának. Cipruson az Omonia Nicosia Lang Ádámmal a védelemben fogadta az Olimpiakosz Nicosiát, 2-0-ra le is győzte, és egy ponttal megelőzve az AEL Limasszolt vezeti a tabellát.

Hétfőn is érdemes a magyar légiósokra figyelni, Varga Kevin és Szalai Attila is pályára lép a török bajnokságban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.