Vasárnap eldőlnek a nyitott kérdések

Még maradtak nyitott kérdések az NB I utolsó fordulójára: a bronzéremre és a kiesés elkerülését jelentő 10. helyre is három-három csapat pályázik.

2019. 05. 19. 8:25
null
Vajon jövőre lesz-e Fradi–MTK örökrangadó az élvonalban? Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros és – a következő szezontól Mol Fehérvár néven szereplő, tegnap a Ferencvárostól távozó Ivan Petrjak leigazolását bejelentő – Mol Vidi már korábban bebiztosította az első és a második helyet, a Haladás matematikailag a múlt héten esett ki az élvonalból. Még maradtak nyitott kérdések az NB I utolsó fordulójára: a bronzéremre és a kiesés elkerülését jelentő 10. helyre is három-három csapat pályázik.

A legkényelmesebb a fordulót a dobogó legalsó fokán kezdő Debrecen helyzete: ha otthon legyőzi a Paksot, marad ott, ahol van, a nemzetközi kupaindulást érő harmadik helyen. Erre a helyre pályázik a Lokival azonos pontszámmal álló, a kiesés ellen menekülő Diósgyőrhőz látogató – öt forduló óta nyeretlen – Újpest és a sorozatban hat vereségnél tartó MTK-hoz látogató Honvéd is.

Az ötödik helyen álló kispestiek már annak is örülnének, ha csak egyik vetélytársukat megelőznék, mert számukra a negyedik hely is biztos indulást jelentene az Európa-ligában. Ha ötödikek maradnak, az előttük lévő csapatnak még izgulnia kell: a Honvéd még kivívhatja a nemzetközi szereplés jogát, ha megnyeri a jövő szombati Magyar Kupa-döntőt, ha viszont az ezüstérmével már biztos El-selejtezős Mol Vidi nyer, akkor a negyedik léphet ki az európai porondra.

Vajon jövőre lesz-e Fradi–MTK örökrangadó az élvonalban?
Fotó: Havran Zoltán

Az alsóházban egyszerűbb a képlet: a 10. helyen álló Diósgyőr és a Mezőkövesdet fogadó, az utolsó fordulót a 9. helyen kezdő Kisvárda győzelemmel mindenképpen NB I-es marad, a velük szemben egypontos hátrányban lévő MTK viszont csak úgy menekül meg, ha valamelyik riválisánál egy ponttal többet szerez, mivel a pontazonosság több győzelemmel neki kedvezne.

Az utolsó forduló programja: Puskás Akadémia–Ferencváros, Kisvárda–Mezőkövesd, Haladás–Mol Vidi, MTK–Honvéd (tv: M4 Sport), Diósgyőr–Újpest, Debrecen–Paks. Valamennyi mérkőzés 17 órakor kezdődik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.