Végre bejelentették: a volt magyar szövetségi kapitány a DAC új edzője

Ezúttal sem tévedett a zuhanyhíradó: Bernd Storck lett a DAC vezetőedzője. A korábbi magyar szövetségi kapitány kinevezése legfeljebb azért érdekes, mert egy hete lapunk érdeklődésére határozottan cáfolt az értesülést.

2020. 05. 21. 18:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet az első között írta meg, hogy a dunaszerdahelyi klub megválik az előző trénertől, a csupán a télen – a német Peter Hyballát váltva – érkezett a portugál Hélder Cristóvãótól, s hogy Bernd Storck is a jelöltek között van.

A korábbi magyar szövetségi kapitány egy hete érdeklődésünkre a kinevezését csupán spekulációnak nevezte.

Délután a – még szünetelő – szlovák bajnokságban a harmadik helyen álló DAC belga sportigazgatója, Jan Van Daele stúdióbeszélgetés keretében bejelentette, hogy reggel megállapodtak Storckkal, a német szakember két évre írt alá, s június 1-én áll munkába.

– Belga vagyok, természetesen figyelem a belga bajnokságot – kezdte az új vezetőedző méltatását Jan Van Daele. – Bernd Storck az előző idényben már a Mouscronnál is nagyszerű munkát végzett. A hatodik forduló után vette át az akkor pont nélkül utolsó helyen álló csapatot. Nem csupán benntartotta ez együttest, hanem támadó futballra állította át, és sok fiatalt is beépített. Ugyanezek az elvárások a DAC-nál is. A mostani idényben aztán Storck, ahogy Belgiumban mondják, másodszor is csodát tett. Ezúttal a Cercle Bruggét tartotta be.

A sportigazgató elmondta, az is fontos szempont volt, hogy Storck jól ismeri a magyar futball környezetét, így a DAC-ot, a klub magyar kötődését sem kell neki bemutatni. Elárulta, hetek óta kapcsolatban vannak – tehát már akkor is, amikor érdeklődésünkre Storck spekulációként jellemezte a lehetőséget –, s a tárgyalások azután gyorsultak fel, hogy a tréner eldöntötte, nem kíván szerepet vállalni a Monaco projektjében.

„Boldog vagyok, hogy a következő két évben vezetőedzőként irányíthatom a DAC-ot. Rögtön a kezdetektől nagyon jó kommunikáció zajlott köztem, Világi úr és a klub sportigazgatója között, a tárgyalások rendkívül professzionális módon folytak. Nagyon várom már, hogy a szurkolókkal közösen sikerre vigyük ezt a rendkívül ambiciózus projektet” – nyilatkozta a DAC honlapjának Bend Storck.

Vida Máté, a DAC magyar válogatott játékosa a Ma7 portálnak elmondta, örül Storck kinevezésének, s alig várja a bajnokság folytatását.

Az 57 éves Bernd Storck 2015-ben vállalt először munkát a magyar futballban. Az U20-as csapattal a nyolcaddöntőbe jutott a korosztályos vb-n. távozása után vette át a felnőtt válogatottat, amelyet kivezetett a 2016-os Európa-bajnokságra. 2017 októberében távozott a válogatott éléről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.