Veszprémi iskolajáték

A Bundesliga első helyezettje, a Flensburg tavaly és tavalyelőtt is a későbbi győztes ellen vérzett el a férfikézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Erre idén is megvan az esély: a Telekom Veszprém a szezon eddigi legjobb játékával 28-22-re győzött Flensburgban, és óriási lépést tett a kölni négyes döntő felé. A visszavágót május 4-én játsszák. Ma a Szegeden a sor a Vardar Szkopje vendégeként.

2019. 04. 25. 7:06
SG Flensburg-Handewitt - Telekom Veszprem
Nilsson remekelt, hat találattal ő volt a mérkőzés legeredményesebb játékosa Fotó: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csapnivalóan kezdte a kölni négyes döntőbe jutásért zajló párharc első felvonását a Veszprém. Szűk öt perc alatt három góllal meglépett az ellenfele, a Bundesliga éllovasa, a Flensburg.

A 10. percben Lékai góljával érte utol a Veszprém a 2014-es Bajnokok Ligája-győztest, ezután csodálatos sorozatba kezdett a magyar ezüstérmes: zsinórban szerzett négy találatot, elhúzott 9-6-ra.

Mackovsek és Ilics a szaggatotton túlról lövöldözte a nagyobbnál nagyobb gólokat. Minden klappolt, csak a védelem oszlopa, Mirsad Terzic és Blaz Blagotinsek begyűjtött két kettő perces büntetése adott okot az aggodalomra. Az első félidő hajrája a Flensburg kapusáról, Buricról szólt, aki hetest védett, elkapta a fonalat, ­15-15-ös döntetlennel zárult az első félidő.

Nilsson remekelt, hat találattal ő volt a mérkőzés legeredményesebb játékosa
Fotó: Europress/AFP

A 15 kapott gól főleg annak tükrében tűnt bravúros részeredménynek, hogy Sterbik Árpád nem sokszor találkozott a labdával a veszprémi kapuban.

A szokásos szélsőcserékkel frissített a Veszprém a folytatásra: Gajic és Manaszkov helyett Marguc és Strlek érkezett, Sterbiket Mikler Roland váltotta, és rögtön bravúrokkal kezdett. Elöl Petar Nenadics és a korábbi flensburgi Kentin Mahé is megvillant, nem beszélve a beálló Andreas Nilssonról.

20-16-os magyar vezetésnél kikérte második idejét a Flensburg mestere, Maik Machulla. Mikler újabb hetest fogott, felszabadultan támadt, hat góllal húzott el a hétszeres Final Four-résztvevő magyar csapat, aztán héttel.

Tíz perccel a vége előtt David Davis, a Veszprém edzője nem nézte tétlenül, ahogy apad az előny, nyolc és fél perccel a vége előtt időkéréssel rendezte a sorokat. Sikerült, a szezon legjobb játékát nyújtva 28-22-re nyert a Veszprém, és fél lábbal már Kölnben, a Bajnokok Ligája négyes döntőjében érezheti magát. A visszavágót május 4-én játsszák.

„Nagyon elégedett vagyok, sikerült megvalósítani azt, amit elterveztünk. De még nem dőlhetünk hátra, lesz még egy visszavágó is!” – értékelt David Davis.

„Álomszerű félidőt produkáltunk a szünet után. A Flensburg a világ egyik legjobb csapata, oda kell figyelnünk a folytatásban” – mondta a Sport TV-nek Mikler Roland.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.