Vinícius Paulo a szezon végén távozik Székesfehérvárról

A brazil származású magyar válogatott hátvéd, Vinícius Paulo kilenc év után távozik a Mol Fehérvár FC-től.

Forrás: MTI2020. 06. 18. 16:00
JUHÁSZ Roland; Vinicius, Paulo
Székesfehérvár, 2018. december 16. A fehérvári Juhász Roland (b) és Paulo Vinicius ünnepli a csapat gyõzelmét a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában játszott MOL Vidi FC - Ferencváros találkozó végén a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó stadionban 2018. december 16-án. A MOL Vidi FC 2-1-re gyõzött. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Viníciust 2011-ben szerződtette a székesfehérvári csapat, aki az azóta eltelt időben két bajnoki címet, illetve egy-egy Magyar Kupa-, Szuperkupa- és Ligakupa-győzelmet ünnepelhetett.

A brazil származású labdarúgó eddig 197 bajnoki és 43 nemzetközi meccsen szerepelt a Fehérvár játékosaként. 2017-ben Székesfehérváron magyar állampolgársági esküt tett.

Nem sokkal később be is mutatkozott a magyar válogatottban egy Portugália elleni idegenbeli vb-selejtezőn, a nemzeti csapatban hét alkalommal szerepelt.

– Szeretném mindenkinek, csapattársaimnak, edzőimnek, a stáb tagjainak és a klubnál dolgozóknak, valamint természetesen a szurkolóknak és a városnak is megköszönni az elmúlt majdnem kilenc évet. Soha nem felejtem el az itt eltöltött időt és a közösen elért sikereket – mondta Vinícius Paulo.

Kovács Zoltán sportigazgató elmondta, többször is tárgyaltak a játékossal szerződése meghosszabbításáról, azonban nem tudtak megegyezni, így a védő június 30. után szabadon igazolhatóvá válik.

– Vinícus a klub történetének egyik meghatározó alakja, akit mindig szívesen látunk Sóstón a jövőben is. Köszönjük a munkáját, amellyel számtalan sikerből vette ki a részét, további pályafutásához sok sikert kívánunk – mondta Kovács Zoltán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.