Egyetlen csapatként az FTC kétszer is legyőzte az éllovast

Második alkalommal is felülmúlta az éllovas Barcelonetát a Ferencváros a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. Varga Zsolt együttese 8-7-re verte spanyol ellenfelét a Duna Arénában zajló buboréktorna záró szakaszának a második játéknapján.

Magyar Nemzet
2021. 04. 21. 20:08
FTC
Budapest, 2021. április 21. A Ferencváros játékosai a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik tornáján, a B csoportban játszott Barceloneta - FTC-Telekom Waterpolo mérkõzésen a Duna Arénában 2021. április 21-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másfél hónapja mindenkit, de talán legfőképp vezetőedzőt lepte meg az FTC vízilabdacsapata, amely akkor több sebből vérzett, mégis legyőzte az éllovas Barcelonetát a Bajnokok Ligája második csoportkörének a nyitányán.

Azon a találkozón a magyar együttes végig futott az eredmény után, csak a mérkőzés végén került először előnybe. Ezúttal azonban más volt a forgatókönyv, a Fradi azonnal magához ragadta a gyeplőt, és végig vezetve győzte le spanyol ellenfelét.

Az első negyedet 2-1-re nyerték a zöld-fehérek, majd’ minden játékrészben egy góllal növelték a két csapat közti különbséget, így a zárónegyedre már háromgólos magyar vezetésnél fordultak a felek. Az utolsó nyolc percben ugyan kicsit kiengedett a Ferencváros, kimaradtak a hazai helyzetek, de egy gólt sikerült megőriznie az előnyéből, és végül 8-7-re diadalmaskodott. A B csoportban egyedül a 2019-es győztes magyar csapat tudta felülmúlni a Barcelonetát, s ez a bravúr kétszer is sikerült neki.

Az FTC csütörtökön 16.30 órakor a Dinamo Tbiliszi együttese (tv: M4 Sport) ellen zárja a csoportkört, majd június 3–5. között a Belgrádban megrendezendő nyolcas döntőben folytatja szereplését.

Férfi Bajnokok Ligája, 3. torna, B csoport (Budapest):

Barceloneta–FTC-Telekom Waterpolo 7-8 (1-2, 1-2, 2-3, 3-1)

Gólszerzők: Bodegas 3, Munarriz 2, Granados 1, Alekszics 1, ill. Funtulisz 4, Varga D. 3, Zalánki 1

További eredmények:

Dinamo Tbiliszi (georgiai)–Hannover (német) 6-7 (1-1, 2-2, 3-1, 0-3)

Brescia (olasz)–Jadran Herceg Novi (montenegrói) 6-7 (2-2, 0-0, 1-3, 3-2)

A tabella: 1. Barceloneta 21 pont (106-70), 2. FTC-Telekom Waterpolo 21 (98-62), 3. Brescia 18, 4. Hannover 9, 5. Jadran Herceg Novi 6 (63-96), 6. Dinamo Tbiliszi 6 (63-106).

A csoport első négy helyezettje jut a nyolcas döntőbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.