Willi Orbán váratlanul megmutatta az emberi oldalát

Két lipcsei emberünk, Gulácsi Péter és Willi Orbán és talán majd a sérüléséből lábadozó Szoboszlai Dominik is részese lehet a RB Leipzig első komolyabb klubsikerének, miután a Bundesliga második helyén álló csapat az elmúlt hétvégén bejutott a Német-kupa döntőjébe. Rajtuk kívül csak a dunaszerdahelyi Schäfer Andrásnak volt sikerélménye. Szokás szerint összefoglaltuk a magyar labdarúgó válogatottnál számításba vett légiósok utóbbi napjait.

Szilágyi
2021. 05. 03. 7:15
Orbn, Willi
Willi Orbán a távozó edzője miatt is meg akarja nyerni a Német-kupát Fotó: MTI/EPA/David Hecker
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németországból kaptunk jó híreket a magyar labdarúgó válogatott alapembereiről. Szombat este a hosszabbításba torkollott mérkőzésen a Gulácsi Pétert végig, Willi Orbánt 120 percen keresztül foglalkoztató RB Leipzig 2-1-re legyőzte idegenben a Werder Brement, és ezzel bejutott a Német-kupa döntőjébe, ahol majd a Borussia Dortmund lesz az ellenfele. A győztes gól a hosszabbítás hosszabbításában, a 121. percben született meg, Gulácsi 1-0-s lipcsei vezetésnél időhúzás miatt kapott sárga lapot. A német bajnokságban második helyen álló lipcsei csapat harmadik magyar játékosa, Szoboszlai Dominikot a sérülés utáni rehabilitációját tölti, a klubja nem nevezte az elődöntőre.

– Elég hektikus meccset játszottunk, érzelmekből nem volt hiány, az biztos – mondta a Nemzeti Sportnak a találkozó másnapján – A Werder a kiesés ellen küzd a bajnokságban, a kupadöntővel talán megmenthette volna az idényét, emiatt nagyon agresszívan futballozott. Mi sem most játszottunk életünk formájában, de irányítottuk a meccset. Mivel nem nagyon engedtünk helyzetet az ellenfélnek, a hosszabbításban szerzett gól után megnyugodtunk, nem éreztem az erőt a Werderben, az ajándékba kapott góllal mégis egyenlített. Hogy eszembe jutott-e a tizenegyespárbaj? A hosszabbítás második tizenöt percében egyszer bevillant, ugyanakkor végig azt éreztem, benne van a gól a játékunkban. Az ellenfél egyre jobban elfáradt, mi pedig olyan friss játékosokat küldtünk pályára, akik képesek eldönteni az ilyen meccseket, és ezt bizonyították is – folytatta Orbán, hozzátette, a nyáron a Bayern Münchenhez távozó edzőjük, Julian Nagelsmann miatt is szeretnék megnyerni a klub történetének első kupadöntőjét. – Profi labdarúgók vagyunk, ugyanakkor emberek is, vagyis az érzelmeket nem lehet teljesen kizárni.  Az ilyen helyzetekben mindenkit foglalkoztat a jövő, ám a kezdő sípszót követően már csak a meccsel foglalkoztunk. Julian Nagelsmann miatt is szerettünk volna bejutni a döntőbe, az érkezése óta rengeteget fejlődtünk. Elég csak annyit említeni, hogy az előző idényben a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutottunk, most pedig az egyesület történetének első trófeáját szerezhetjük meg. Kupadöntőt nem mindennap játszik az ember, úgyhogy a motivációval aligha lesz gond. Nyerni akarok – a klubért, az edzőnkért, a szurkolóinkért és magamért.

Dunaszerdahelyen a három magyar válogatott játékos közül egy játszott: az Andorra elleni vb-selejtezőn megsérült Kalmár Zsolt, és a tavaly júliusban külső térdszalagszakadást szenvedett, azóta lábadozó Vida Máté kihagyta a Zsolna elleni 2-1-re megnyert bajnoki mérkőzést . kilencven percet játszott. A DAC a második helyen áll a szlovák Fortuna Ligában.

Schäfer András győzelmet ünnepelt a Zsolna ellen
Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

Az angol másodosztályú Bristol City középpályása, a 78. percben állt be a Milwall elleni 4-1-re elveszített bajnoki mérkőzésen. A Bristol a 19. a 24 csapatos mezőnyben.

A Kleinheisler Lászlót és Gyurcsó Ádámot foglalkoztató NK Osijek a második a horvát bajnokságban. A Puskás Akadémián pallérozódott labdarúgók közül csak a vörös hajú középpályás, Kleinheisler kapott lehetőséget a Varasd ellen 1-1-re végzett csapatban. Ezzel együtt az eszékiek második helye és nemzetközi kupaindulása biztosra vehető, az előnyük 12 pont a harmadik helyen álló Goricával szemben.

Kleinheisler László ezúttal nem tudott segíteni a csapatán
Fotó: NK Osijek

A svájci bajnokság negyedik helyén álló Lugano nem nevezte a Zürich elleni 3-0-ra elveszített mérkőzésre Kecskés Ákost. A hódmezővásárhelyi születésű védő csapata a negyedik helyről várja az újabb fordulót.

A magyarok programja: hétfő, szerda, csütörtök

A török élvonalban jelenleg kieső helyen álló, Varga Kevint alkalmazó Kasimpasa ma délután három órakor Koman Vladimir egyik korábbi klubja, az Alanyaspor ellen játszik.

A Szalai Attilát foglalkoztató török Fenerbahce szintén ma lép pályára, és esetleges győzelmével visszaszerezheti a második helyet a bajnokságban. A másik, csapata, a Bundesligában szereplő Mainz is hétfőn lesz érdekelt, a kiesés elől menekülő együttes Hertháját fogadja.

együttese, a ciprusi Omonia Nicosia ma este hat órakor játszik az AEK Larnacával a ciprusi bajnokság rájátszásában.

klubja, a Bundesliga kilencedik helyén álló Freiburg pihent az elmúlt hétvégén, legközelebb csütörtökön lesz jelenése, amikor a Hertha otthonában vendégszerepel.

Szabad, meccsmentes hétvégéje volt Holender Filipnek: a Partizan Belgrád csatára szerdán a Topolya ellen futballozhat a szerb bajnokságban.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.