A vízi csatában nem boldogult egymással a ZTE és a Mol Fehérvár

Az NB I 1. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén nehéz, vizes talajon kellett játszaniuk a Zalaegerszeg és a Mol Fehérvár játékosainak a nagy esőzések miatt. Az első félidőben a vendégek előtt adódott több helyzet, de csak a szünet után szereztek vezetést, a ZTE azt kiegyenlítette, és utána már nem sok esély nyílt arra, hogy ne döntetlen legyen a végeredmény. Az is lett, 1-1-gyel zárult a találkozó.

2021. 08. 01. 19:41
null
Zalaegerszeg 20210801 Labdarúgás NB1 ZTE MOL Fehérvár FC Foto: Nemzeti Sport Szabó Miklós Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pikáns mérkőzéssel kezdődött az NB I vasárnapi programja: a ZTE azt a Mol Fehérvárt fogadta, amely egy héttel a rajt előtt elcsábította a sportigazgatóját, Sallói Istvánt. A hírek és a nyilatkozatokban érezhető neheztelés szerint a Zalaegerszeg vezetői nem vették jó néven ezt a lépést, ám az élet megy tovább, a klub egy világbajnoki ezüstérmessel vigasztalódott: a francia Willam Gallas az edzői stábban vállalt munkát. Egyébként a történelem olykor ismétli önmagát: tavaly tavasszal Márton Gábor vezetőedző irányításával a ZTE meghosszabbította az élvonalbeli tagságát, majd Márton a fehérváriakhoz szerződött, és augusztus közepén az első fordulóban ellenfélként tért vissza (3-3) a ZTE Arénába. Most néhány nappal a 2021–2022-es idény rajtja előtt Sallói István sportigazgató hagyta el a klubot, és vasárnap már fehérváriként ülhetett fel a lelátóra. Érdekesség, hogy az egerszegiek vezetőedzője, Waltner Róbert begipszelt lábbal, mankóval ült le a kispadra. Még július 22-én sérült meg a csapat egyik edzésén, egész pontosan egy rossz mozdulatot követően súlyos boka- és saroksérülést szenvedett.

Nem volt könnyű dolguk a játékosoknak az időnként a pályára zúduló eső miatt. A talaj vizes, csúszós volt, és unos-untalan kiszámíthatatlanul elakadt a labda egy tócsában, nehéz volt tehát a földön tartva a labdát futballozni. A fehérváriak kezdeményeztek többet, akadt is bőven helyzetük a gólszerzésre, de Heister és Nikolics is hibázott, a másik oldalon Zimonyi fejelt centikkel a jobb alsó sarok mellé, tehát nem eseménytelenül teltek a percek. A 34. percben Nikolics egyedül húzhatott kapura, ám a víz lelassította, és mire lövéshez jutott, Demjén már védeni tudott. Ám ami nem jött össze a vendégeknek a szünetig, az meglett közvetlenül a pihenő után: a 47. percben az egerszegi védők nem tudtak felszabadítani egy szögletet követően, Alef visszagurított Dárdainak, aki 20 méterről ballal remekül lőtt a kapu jobb oldalába – 0-1.

 

Nem volt könnyű futballozni a vizes talajon
Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

 

Beleerősített a Zalaegerszeg, aminek hamarosan meg is lett az eredménye. A 69. percben Skribek próbált meg kilépni Rus mellett, aki ellökte, járt a szabadrúgás 18 méterről a házigazdának, a fehérvári tizenhatos jobb sarka közeléből. A szabadrúgás után balra került ki a labda, jött a beadás, Kovácsik középre ütötte ki, éppen Babati elé, aki nagy nehezen begyötörte a kapuba 6 méterről – 1-1. Ezután viszont a Mol Fehérvár kapcsolt magasabb sebességi fokozatba, ostromolta a hazai kaput, de a legközelebb a gólhoz Rus szabadrúgásánál járt a 81. percben, Demjén azonban szögletre piszkálta a léc alá tartó labdát. A vendégek enyhe mezőnyfölényével teltek a percek, az eredmény pedig nem változott, maradt az 1-1 a vízi csata végén. A fehérváriaknak a nemzetközi kupaselejtezőkkel együtt ez volt a harmadik tétmeccsük az új idényben, és egyiket sem sikerült megnyerniük.

 

NB I, 1 forduló

Péntek: Paks–Mezőkövesd 2-3 (0-1), Gyirmót–MTK 1-1 (1-0).

Szombat: Ferencváros–Kisvárda 1-2 (0-0), Bp. Honvéd–Debrecen 1-4 (1-0).

Vasárnap: Zalaegerszeg–Mol Fehérvár 0-1 (0-0), ZTE Aréna, jv.: Andó-Szabó, gólszerző: Babati (69.), illetve Dárdai (47.); Újpest–Puskás Akadémia 20.00 (M4 Sport+)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.