A Debrecen a Bp. Honvéd kiütésével tért vissza az élvonalba

Az NB I 1. fordulójában a maga elé nagy célokat kitűző Bp. Honvéd az újonc, az élvonalba egy év után visszatért Debrecent fogadta. A kispestiek az első félidőben vezetést szereztek, ám a szünet után a VAR segítségével a játékvezető kiállította tőlük Klemenzet, és a megítélt tizenegyesből Dzsudzsák Balázs kiegyenlített, majd a vendégek szép gólokat szerezve 4-1-re győztek.

2021. 07. 31. 21:54
null
Bévárdi Zsombor parádés gólt szerzett Fotó: Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyéves kényszerkitérő után újra NB I-es mérkőzést játszott a Debrecen. Ha nem is sima úton, de NB II-es bajnokként jutott vissza az élvonalba, és az első fordulóban Kispestre, az Új Bozsik József Stadionba látogatott el, ahol a házigazda Bp. Honvéd is először játszott tétmérkőzést. Két hete a spanyol Villarreal B csapata ellen már pályára lépett egy látványos körítésű, ám felejthető stadionavató meccsen, az első komoly találkozóra azonban most került sor azóta. A Debrecen a sok fiatal mellett bevetette a rutint is, elég csak Bódi Ádám vagy éppen Varga József nevét említeni. És, ha már szóba került Dzsudzsák Balázs: a 108-szoros válogatott középpályás pontosan 4999 nap után vonult ki a gyepre magyar bajnoki mérkőzésre.

 

A kép alapján azt hihetnénk, a debreceniek szenvedtek, pedig a második félidő alapján megérdemelten nyertek
Fotó: Dömötör Csaba

 

A Bp. Honvéd öt új játékost szerződtetett a nyáron, és a tavasszal még a kiesés ellen küzdő csapat szeretne szintet lépni, amiről árulkodik az is, hogy bevallottan a mezőny első felében, tehát az első hat között szeretne végezni. Ennek megfelelő elánnal is kezdte a meccset a kispesti együttes, és előbb Eppel, majd Nono nagy helyzetét hárította bravúrral a Debrecen kapusa, Kosicky. Fél óra elteltével veszélyeztettek először a vendégek, Dzsudzsák ívelt egy szabadrúgást jobbról ballal a rövid felső sarok felé, de Szappanos repült és szögletre tolta a labdát. Szép jelenet volt! A 36. percben aztán gyönyörű góllal szerzett vezetést a Bp. Honvéd: Nono a bal szélről ívelt át egy szögletet, az üresen hagyott Bőle kissé jobbról, 11 méterről ballal kapásból rászúrta, a lapos labda a bal kapufa belső éléről pattant a gólvonal mögé, Kosicky vetődött, de hiába – 1-0.

A második félidőt a Debrecen kezdte nagyobb ambíciókkal, és akadt is lehetősége az egyenlítésre, de vagy az irányzék nem stimmelt, vagy pedig Szappanos Péter kapus védett szépen. Aztán elérkezett az 58. perc, amely rémálom lett a házigazdák számára. Dzsudzsák szabadrúgása Klemenzről perdült szögletre, ám a VAR jelezte, hogy van mit visszanézni. Bognár játékvezető megtette, és kiderült, hogy a kispesti védő jobb könyöke ért a labdához, így tizenegyes következett, Klemenz sárga lapot kapott, és mert ez már a második volt neki, járt a piros is. A büntetőt Dzsudzsák végezte el a 60. percben, és az állva maradt Szappanos jobb lába mellett suhant a lövése a hálóba – 1-1.

 

Bévárdi Zsombor parádés gólt szerzett
Fotó: Dömötör Csaba

 

Öt perccel később fokozódtak a kispestiek kínjai. Jobbról végzett el szögletet a DVSC, egy passz után Bódi laposan a kapu elé lőtte a labdát, a védők mögül kirobbanó Bárány pedig estében két méterrel perdített a hálóba – 1-2. A megfogyatkozott hazai csapat nagy szívvel futballozva próbálkozott meg az egyenlítéssel, de a vendégek kontrái jóval veszélyesebbek voltak. Egy ilyen végén növelték is az előnyüket egy parádés egyéni alakításnak köszönhetően: a 81. percben Szécsi balról passzolt a középen helyezkedő Bévárdihoz, aki csúnyán becsapta Tamást, majd a bal alsó sarokba lőtt – 1-3.

Ezzel el is dőlt a három pont sorsa. A 95. percben Ugrai Roland is lőtt egy pompás gólt egy ellentámadás végén, ami kiütésessé tette a Loki sikerét. A Honvédnak nem volt szerencséje, de a második félidőben a Debrecen kimondottan jól futballozott, ügyesen élt a lehetőségeivel, és diadalmasan tért vissza az élvonalba.

 

NB I, 1 forduló

Péntek

Paks–Mezőkövesd 2-3 (0-1), Paks, 1200 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Sajbán (55.), Hahn (76.), illetve Besirovic (21.), Jurina (47.), Calcan (80.)

Gyirmót–MTK 1-1 (1-0), Gyirmót, 1000 néző, jv.: Zierkelbach. Gólszerző: Ferreira (öngól, 27.), illetve Miovszki (54.)

 

Szombat

Ferencváros–Kisvárda 1-2 (0-0), Groupama Aréna, 6139 néző, jv.: Káprály. Gólszerző: R. Mmaee (11-esből, 79.), illetve Leoni (46.), Navrátil (64.)

Bp. Honvéd–Debrecen 1-4 (1-0), Új Bozsik József Stadion, 3257 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Bőle (36.), illetve Dzsudzsák (11-esből 60.), Bárány (65.), Bévárdi (81.), Ugrai (95.)

 

Vasárnap

Zalaegerszeg–Mol Fehérvár 17. 45 (M4 Sport+)

Újpest–Puskás Akadémia 20.00 (M4 Sport+)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.