Külföldön is népszerűsítik a Puskás Öcsiről készült képregényt

Francia és amerikai kiadóknak is dolgozik a Puskás Ferencről szóló képregény megalkotója, Futaki Attila. A képregényrajzoló az M5 Librettó című műsorában beszélt a műfaj és a bemutatott kiadvány hazai és külföldi népszerűségéről.

Forrás: MTVA2021. 06. 16. 15:48
null
Nagyerdei Stadion, Magyarország - Lengyelország (8:2) labdarúgó mérkőzés. Szepesi György sportriporternek nyilatkozik Balogh II Sándor, mellette Lakat Károly, Puskás Ferenc és Czibor Zoltán Forrás: Fortepan/Kovács Márton Ernő
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legendás Aranycsapat kapitánya, Puskás Ferenc, azaz „Öcsi” futballsikerének története került képregénybe, amelyet a képregényrajzoló szakma jeles képviselője, Futaki Attila készített el. A történet Tallai Gábor író tolla nyomán elevenedett meg és a 10 – A Puskás címet kapta, reflektálva az élsportoló mezszámára. A hazai és a nemzetközi futballtörténelem kiemelkedő alakjáról szóló alkotás nem pusztán egy újabb „fociképregény„, hanem egy olyan történet, ami a világ minden táján inspiráló lehet bárki számára, hiszen az alázatos, kitartó munkát koronázó sikerről szól.

„Bár itthon egyelőre nem tartozik a legnépszerűbb műfajok közé a képregény, bízom benne, hogy jó témaválasztással ez megváltozhat. A Puskás-képregény esetében azt érezzük, hogy ez volt a titok. Nagy esélyünk van rá, hogy akár 10 ezer példányt is értékesíteni tudunk majd belőle, ami hazai viszonylatban nem kis teljesítmény” – fogalmazott a Librettóban Futaki Attila képregényrajzoló, aki nemzetközi szinten elismert a szakmájában.

Nagyerdei Stadion, Magyarország – Lengyelország (8:2) labdarúgó mérkőzés. Szepesi György sportriporternek nyilatkozik Balogh II Sándor, mellette Lakat Károly, Puskás Ferenc és Czibor Zoltán
Fotó: Fortepan/Kovács Márton Ernő

A kiadványt a készítők angol nyelvre is lefordították és azt remélik, nemcsak itthon, hanem a műfaj legfelkapottabb országaiban, Franciaroszágban, Belgiumban és az Amerikai Egyesült Államokban is népszerű lesz. További részleteket a Librettó idézett adásában tekinthetnek meg az érdeklődők.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.