Ha kell, történész

Az a Karigeri hirdetett bojkottot a Hír TV ellen, aki összeállt mások mellett azzal a Jobbikkal, amelynek képviselői az utóbbi időben egyre-másra keveredtek antiszemita botrányokba.

2020. 02. 13. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tragikomikus, ahogy megharagudott a Hír TV-re Karácsony Gergely főpolgármester, akit a jelek szerint történészként is alkalmaz a főváros.

A polihisztor szokásához híven most is a közösségi médiában fakadt ki, ezúttal amiatt, mert a csatorna megemlékezésként számolt be az 1945-ös budavári kitörés kapcsán tartott múlt hét végi eseményről. A rendezvény résztvevői az áldozatokra emlékeztek a megmozduláson. Az eseményeket rendőrkordon biztosította, melynek túloldalán például az Antifaschistische Aktion nevű nemzetközi importtüntetők sípoltak, doboltak, rigmusokat skandáltak. Ezek után jelentette ki Karácsony városparancsnok, hogy amíg a csatorna nem kér bocsánatot a riportért, sem ő, sem helyettesei, de még a hivatal munkatársai sem nyilatkoznak a Hír TV-nek.

Mi van…? Az a Karigeri hirdetett bojkottot, aki összeállt mások mellett azzal a Jobbikkal, amelynek képviselői az utóbbi időben egyre-másra keveredtek antiszemita botrányokba. Ki ne emlékezne például a dunai cipőkbe köpő Kulcsár Gergelyre? Az már csak hab a tortán, hogy Karácsony pártja, az egyszázalékos Párbeszéd is jelezte: szintén bojkottál. A Niedermüller-botrány idején szájzárban szenvedő Szabó Tímea társelnök pedig közölte, a történtekről megkérdezi a kormányfőt. Józsefváros frontembere, Pikó András sem akart lemaradni, ő is beintett a csatornának – még tervbe vett interjúját is lemondta. Ami mellesleg jól jött neki, mert eddig elvégzett „munkájáról” kérdezték volna.

Hogy a bojkott nyomán félárbócra ereszti-e zászlaját a Hír TV, nem tudjuk. Ahogyan azt sem, valóra váltják-e ígéretüket Karigeriék – a választások előtt is annyi mindent ígértek, aztán láttuk, mi lett belőle.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.