idezojelek

Felsült a bosszúszomjas NGO

Nem mindennapi, primitív módon reagált a Transparency International magyarországi jogi igazgatója arra, hogy Deutsch Tamás a világ legkorruptabb szervezetének nevezte őket.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

Nem mindennapi primitív módon reagált a Transparency International nevű sorosista NGO magyarországi jogi igazgatója arra, hogy Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a világ legkorruptabb szervezetének nevezte őket. Ligeti Miklós a baloldalon nagy viháncoló vidámsággal fogadott, válasznak szánt közléssel, helyesebben bunkósággal állt elő. Egy rádióműsorban azt mondta a konzervatív politikusnak címezve: „Ha él még olyan szerekkel, amelyekkel nem illik élni, vagy jogszabály is tiltja, akkor megkérdezném Deutsch Tamást, hogy ő hol cuccol, mert biztos valami nagyon jó anyagot szerzett.” Idáig a magasröptű, magvas idézet, amit kajánul úgy konferált föl a balos sajtó, hogy úgymond a jogi igazgató brutálisan beleszállt Deutschba.

Hát nem tudom, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy sokkal inkább saját magába szállt bele Ligeti úr, avagy elvtárs-pajtás ahelyett, hogy magába szállt volna álcivil szervezetével egyetemben. Egy jogvégzett ember esetében ugyanis érthetetlen, miért nem ismeri fel önnön megnyilatkozásaiban a rágalmazást, sőt hamis vádat. Másrészt meggondolatlanul azt sem vette észre, hogy nagy igyekezetében saját magát hozta hírbe.

Elárulta, hogy számára pozitív tartalma van a kábítószereknek azzal, hogy belterjesen, otthonosan cuccként emlegeti, s kíváncsi arra, hol lehet szerezni – ahogy ő fogalmaz – nagyon jó anyagot. Egy papíron jogvédő szervezet jogász képviselőjétől meglehetősen visszás és további kérdéseket vet fel, hogy a jelek szerint ilyen bensőséges kapcsolatban legyen a drogokkal és erről maga nyújtson tájékoztatást.

Leginkább azonban az az önleleplező, hogy a jogi igazgató valójában semmit sem tudott érdemben válaszolni a Trans­parencynek Magyarországot minden alap nélkül, kvázi hasraütéses módszerrel az Európai Unió korrupciós sereghajtójává hátrasoroló álfelmérésével kapcsolatos súlyos kételyekre. Mint lapunk több ízben is rámutatott az evidenciára: tökéletesen, nevetségesen tudománytalannak minősül különböző meg nem nevezett internacionalista szélsőbaloldali intézetek, NGO-k érzéseire, szubjektív, elfogult benyomásaira alapozva, sötét rosszindulattól csöpögve korruptnak nevezni egy uniós tagállamot ahelyett, hogy egzakt mérésekre, adatokra támaszkodnának.

Ligeti Miklós tehetetlen, bosszúszomjas vagdalkozása, infantilis vádaskodása igazából egyértelmű beismerése, hogy nincsen semminemű érvük, amivel felháborító fake-kutatásukat meg tudnák védeni.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Persze elég nyilvánvaló, hogy nem csupán a Transparencyről adott pontos diagnózisa miatt került a célkeresztjükbe a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője. Legalább ilyen mértékben azzal húzta ki a gyufát a globalista valóságtorzítóknál, hogy európai parlamenti képviselőtársával, Gál Kingával együtt kezdeményezték egy másik szélsőségesen rasszista, magyargyűlölő EP-képviselő, Gwendoline Delbos-Corfield azonnal leváltását az Európai Parlament magyarországi jelentéstevői posztjáról.

A hazánkról rendszeresen ellenséges kijelentéseket hangoztató francia szélsőbaloldali politikus tudniillik minden határon túlment, amikor azt mondta: Magyarország konkrét veszélyt jelent, mert a titkosszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak. A képviselőnő később visszavonta semmivel alá nem támasztott, botrányos rágalmát, ám azt is csak félig-meddig tette meg, hiszen csupán azt mondta: „pontatlanul fogalmaztam”.

A Transparency tehát amiatt is lendült támadásba, mert Deutsch Tamás túl sok ponton sértette, veszélyeztette a korrupcióban mindinkább alámerülő brüsszelita globálbaloldal elsődleges érdekeit.

A Transparency jogi igazgatója még azt is mondta rádióinterjújában, hogy a kormány régebben szakmai alapon igyekezett cáfolni a Transparency állításait, ám mostanra „elgurult a gyógyszer”. Hát, ha ez a kijelentése és az átlátszóan rosszindulatú, mindenfajta tényanyagot nélkülöző jelentésük jelenti számukra a szakmai színvonalat, akkor nem szabad csodálkozniuk a rohamos hitelvesztésükön.

De vajon miért nem Gwendoline Delbos-Corfieldet és a többi ordítóan alkalmatlan szélsőséges képviselőt gyanúsítja meg tiltott tudatrongáló szerek használatával az Európai Uniót lejárató színvonaltalan kijelentéseik nyomán? Nem nekik kellene ajánlgatnia, hogy azokat a bizonyos gyógyszerkapszulákat vegyék pártfogásukba és ne hagyják messzire gurulni maguktól? Már ha nem akarják magukat végleg a politikai taccsvonalon kívülre focizni a penetráns rágalmaikkal. Mindenekelőtt azonban a Transparencynél írathatnának fel maguknak egy kis látásjavító orvosságot. Attól talán észrevennék, ami rajtuk kívül mindenkinek kiböki a szemét, olyan feltűnő: az európai uniós balos elit belesüppedését a korrupció mocsarába. Nem gondolják, hogy erről kellene érdemi mondandójuknak lenni, amikor szinte naponta visznek el bilincsbe verve tetten ért baloldali európai parlamenti politikusokat?
Sőt, ha valamit még meg szeretnének őrizni valahai halovány renoméjukból, akár arról is mondhatnának pár szót, mi a véleményük állítólagos korrupcióüldöző szervezetként, hogy a hazai baloldalt Amerikából bélelték ki illegálisan, legkevesebb négymilliárd forintot kitevő dollármilliókkal.

Egy esetben talán megállíthatnák saját tekintélyük erodálódását: ha támogatnák a Fidesz EP-képviselőcsoportjának az indítványát arról, hogy az Európai Parlament vegye át a magyar országgyűlési képviselőkre vonatkozó jóval szigorúbb, Brüsszel által is kiválónak ítélt vagyonnyilatkozati rendszert. Ha nem támogatják, végső bizonyosságát adják, hogy Deutsch Tamásnak igaza van, és ők a legkorruptabb, egyben legkomolytalanabb szervezet a világon, amely kizárólag Soros Györgyék megrendeléseit teljesíti.

Borítókép: Ligeti Miklós, Transparency International Magyarország jogi igazgatója (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.