idezojelek

Még Karácsonynak áll feljebb

KariGeri mentális-intellektuális állapota még annál is rosszabb, mint amiről eddig tanúbizonyságot tett.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

A bejáratott szélbalos módszert vetette be Karácsony Gergely azután, hogy hazánk Oroszországgal szembeni hadiállapotát vizionálta élő adásban az ATV-ben: támadásba lendült, tehát még neki állt feljebb. Egyetlen szóval sem szívta vissza utólag sem azt a szuperszonikus marhaságot, hogy háborúban állunk a keleti óriásállammal. Pedig erre már a stúdióban is meglett volna a lehetősége, hisz a műsorvezetőnő biztatta a korrekció­ra, ő azonban ragaszkodott hamis állításához.

A korrigálás helyett legújabban így élcelődik kedvenc, szinte egyetlen kommunikációs eszközéül szolgáló közösségi oldalán a főpolgármester: „hadrendbe állították a propagandagépezetet, elszórnak megint sok-sok millió forint közpénzt, most éppen arra, ha jól értem, hogy önkezemmel robbantok ki atomháborút, vagy valami ilyesmi.” 

Ebből a színvonaltalan, sematikus reakcióból az szűrhető le, hogy KariGeri mentális-intellektuális állapota még annál is rosszabb, mint amiről eddig tanúbizonyságot tett. 

Kiderül belőle ugyanis, hogy még most sem fogta fel vagy mások nem világosították föl, milyen életveszélyes, infantilis dolgot követett el, amikor Oroszországgal háborúban álló államként írta le Magyarországot. Ha viszont felfogta, és direkt teszi azt, amit, akkor még rosszabb a helyzet, mert szándékosan akart kárt okozni hazájának és a benne lakó polgároknak, hátha lökhet egy jókorát rajtunk a háborúba sodródás útja felé.

Mégis az a legvalószínűbb, hogy bár a rosszindulat is motiválhatta, főleg arról van szó, hogy sok minden más mellett teljesen alkalmatlan az élő szereplésre, az élesben zajló vitára. Sokadik eset ez már a Párbeszéd nevű láthatósági problémákkal küszködő pártminiatűr exelnökének praxisában. Nehezen lehetne feledni, olyan sokkoló, letaglózó volt az a Hír TV-s stúdiószereplése, amelynek során pár évvel ezelőtt mérgesen mentegette Gyöngyösi Márton jobbikos képviselőt, amiért az a náci hagyományokat felélesztendő listázni akarta országgyűlési felszólalásában a zsidó származású képviselőket és kormánytagokat. Amikor pedig a műsorvezetőnő szívósan többedszerre nekiszögezte a kérdést, hogy szerinte tehát nem nácizmus a zsidók listázása? – láthatóan felpaprikázódva kibökte: Nem!

Egy másik nagy alakítása szintén sok mindenkiben nyomot hagyott. Történt ugyanis, hogy egy köztévés riportert ordítva teremtett le, amiért az a nem létező, ám olykor hamisan feltüntetett doktorijáról merte őt kérdezni. Azt ismételgette az álzöld politikus katatóniás egyhangúsággal, mindenfajta indokolás nélkül, hogy „Szégyellje magát!”. Azért is keltett megütközést az ellenzék közös dunaújvárosi sajtótájékoztatóján előadott hisztérikus magánszáma, mivel a baloldal miniszterelnök-jelölti előválasztásán még azt fuvolázta: „Egy olyan országban szeretnék élni, ahol az újságíró kérdezhet.” Az esetet külön emlékezetessé tette, ahogy Gyurcsány Ferenc DK-vezér, a baloldal gazdája és háziura hangos krákogással jelezte a magából kivetkőző Karácsonynak, állítsa le magát s ne válaszoljon a továbbiakban.

Ugyanebbe a sorba illeszkedik – a baloldali sajtó erőszakos értelmezése ellenére – Karácsony interjúja három éve az M1 stúdiójában. A liberóbalos aktivista média ellentmondást nem tűrően terjesztette azt az interpretációt, hogy a száz napja megválasztott főpolgármestert hallatlan méltánytalanság érte. Holott 2020 januárjában mindössze annyi történt, hogy a fiatal műsorvezetőnő nem ájult tisztelettel kérdezgette a politikust, hanem ragaszkodott azokhoz az alapvetően fontos kérdésekhez, amelyekre a főpolgármester soha nem hajlandó válaszolni. Így kíváncsi volt arra is, milyen közlekedési eszközzel jött a stúdióba, amikor kerékpározással kampányolt hónapokon keresztül. Karácsony azonban – nem megadva a tiszteletet a női beszélgetőtársnak – az első pillanattól kezdve lefitymáló, kioktató szövegekkel provokált válaszok helyett. A balos média azonnal összevágott, tendenciózus videókat csinált az interjúból, így Karácsonyt a mai napig áldozati pózban ábrázolják az esettel kapcsolatban. 

A főpolgármester úriemberhez méltatlan, nyegle viselkedéséről mindenki meggyőződhet, aki megnézi az interneten a vágatlan felvételt.

Mindebből és a még igény szerint további citálható példákból egyértelműen kiderül, hogy Karácsony élő adásban, éles vitában, konfliktusos helyzetben rendszeresen begurul, elveszíti a fejét, meggondolatlanul vagdalkozik, rosszul szerepel, ami miatt alkalmatlan mindenfajta felelős vezetői pozícióra. Csekély tárgyi tudása, intellektuális, szakmai felkészületlensége mellett ez az oka annak, hogy nem képes rendszeres sajtótájékoztatókat tartani. Azt meg végképp nem merik megkockáztatni, hogy a Tarlós István főpolgármestersége alatt megszokott Budapestinfókon válaszoljon több órán keresztül nem csak a megbízható baráti újságírók kérdéseire. Eme hibája mind szembetűnőbb lesz még azoknak is, akik főként a főpolgármester bakijait elhallgató vagy plasztikázó baloldali sajtóból tájékozódnak. Ez pedig azt is érthetővé teszi, Gyurcsány miért mondja jelentőségteljesen: nem automatikus, hogy támogatják Karácsony újraindulását.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

A baloldal elvenné a tanárok pénzét

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

A WEF az egyik legnagyobb veszély

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Elegünk van a sokszorosan leszerepelt politikai szereplőkből!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Miért hanyatlik a kereszténység?

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.