idezojelek

„A cigány Bokros”

A jelenleg momentumos Szarvas Koppány Bendegúz szerint az új brit kormányfő mintha egy „cigány Bokros Lajos–Lázár János kombináció lenne”.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined

A korábban Gyurcsány-párti, jelenleg momentumos Szarvas Koppány Bendegúz ismét nagyot ment. (Folyton nagyot megy. Nem oly rég lámpavasat ígért a fideszeseknek.) A közismert gondolkodó most a következőket írta Facebook-oldalára: „Rishi Sunak miniszterelnöksége nekem úgy tűnik, mintha egy cigány Bokros Lajos–Lázár János kombináció kapná Bajnai Gordon 2009-es szerepét.” Ízlelgessük csak: a brit miniszterelnök mint cigány Bokros. Zseniális. Vagy inkább: hajmeresztő.

 

Szarvas fajkutató fölfedezéséből következően tehát az indiaiak – az indiai származású Rishi Sunakhoz hasonlóan – valójában mind cigányok, s a tétel feltehetőleg megfordítva is áll: minden cigány in­diai.

 

Hiszen a cigányok India északi részéről érkeztek Európába a XIII–XV. században, s mindez – szarvasi logikával – mi mást is jelenthetne, mint hogy ők indiaiak. Bele sem merek gondolni: ha Európa felé jövet a cigányok esetleg érintették Kínát, akkor varázsütésre kínaiakká is váltak – a kínaiak pedig abban a szent pillanatban cigányok, illetve in­diaiak lettek. Csodálatos dolgok ezek, főleg ha olyan pallérozott elmék igazítanak minket útba, mint Szarvas Koppány Bendegúz.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most már csak annyi lenne a feladat, s az sem kevés, hogy Szarvast elküldjük-belökjük egy tetszőleges roma önkormányzati ülésre, ugyan fejtse már ki ott is legfrissebb kutatási eredményeit a témában. Ismertesse csak az egybegyűltekkel, hogy ők voltaképpen indiaiak, ilyeténképpen nem is a roma, hanem az indiai kisebbségi önkormányzat tagjai. Azt hiszem, sikere lenne a Koppánynak. Azért javaslom, vigyen magával seprűt és kislapátot, hogy a szeánsz végén legyen mivel őt összeszedegetni.

Hogy Szarvas Koppány Bendegúz mikor publikálja A fajok eredete általa jegyzett változatát, nem tudni. Egyelőre csupán annyi biztos, hogy a cigány bokrosos bejegyzése után Bihal Dávid, a budapesti MSZP elnökségi tagja az alábbiakról tájékoztatta Szarvast:

 

Koppány, ez nagyon gáz. Ha ilyet egy fideszes politikus írna, már biztos vagyok benne, hogy lenne neked egy Rishi Sunak Facebook-kereted. Egy igazi hülye vagy, már bocsánat.

 

Szóval helyretették az urat, méghozzá valaki az akolból. Ezek után történt, hogy Szarvas Koppány Bendegúz a régi helyett elkövetett egy új bejegyzést, amelyben már imigyen fogalmazott: „Rishi Sunak az első színes bőrű, egész pontosan punjabi származású brit miniszterelnök, ez olyan kuriózum, mintha Magyarországon megválasztanák az első cigány miniszterelnököt.” Zárójelben hozzátette: ha valaki esetleg „félreértette” a korábbi bejegyzését, attól elnézést kér. Hát persze. Hiszen nem ő volt rasszista tahó, hanem az olvasó hülye, amiért képes volt félreérteni az ő elegáns eszmefuttatását. Atyaég!

E kis történet amúgy csöppet sem vicces. Megint egy ordenáré cigányozás, és ismét egy balliberális politikus az elkövető. Ráadásul egy momentumos. Azt képzelik, nekik mindent szabad. Emlékeznek még Nemes Balázs Momentum-alapító esetére? Ő évekkel ezelőtt egy rádióműsorban cigányozott ízeset. Egy rendőr által lelőtt betörőről megállapította, hogy nyilván cigány volt, és kijárt neki a golyó. Figyelik? Nála is ugyanaz a komoly genetikai-antropológiai szakismeret, mint Szarvasnál: mindenkiről (is) tudják, kiféle-miféle. Nemes Balázs továbbá megjegyezte: „Láttál már munkaeszközt cigánynál? Maximum ha a Magyar Gárda felvonul, de akkor is úgy lopják.” Igazi magvas, liberális, európai gondolatok ezek.

 

A pofátlanság csimborasszója, hogy aztán ugyanezek az alakok mondják tollba az éppen aktuális Sargentiniknek, hogy Magyarországon tombol a rasszizmus.

 

Ők legalábbis nagyon szeretnék, hogy tomboljon, azon „dolgoznak”. Hogy vinné el őket Brüsszel!

Borítókép: Rishi Sunak új brit miniszterelnök integet a londoni kormányfői rezidencia, a Downing Street 10. előtt 2022. október 25-én. Rishi Sunakot, a brit Konzervatív Párt új vezetőjét III. Károly király hivatalosan megbízta a kormányalakítással ezen a napon. (Fotó: MTI/AP/Frank Augstein)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.