A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

idezojelek

Nevük sem marad

Vidám hír érkezett: a Jobbik jövőre megszabadul a nevétől. A nevétől is.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined
Fotó: Havran Zoltán

Vidám hír érkezett: a Jobbik jövőre megszabadul a nevétől. A nevétől is. (A lelkét korábban Vona Gábor exelnök vette el – ezt annak idején ő maga újságolta el.) A névváltoztatásról a jelenlegi pártvezér, Gyöngyösi Márton lebbentette föl a fátylat egy minapi háttérbeszélgetésen a baráti Magyar Narancsnak. Amúgy (ha valaki esetleg nem értesült róla) már most sem csupán Jobbik a szekta neve, februárban átcímkézték magukat Jobbik – Konzervatívokra. Ebből a ráncfelvarrt, új névből fogják kiradírozni a szót: Jobbik. Már nem kell nekik, megunták. Hogy mi lesz helyette? Sőt lesz-e egyáltalán Jobbik? Vagy Feriék egyik napközis tagozatává lesznek? Még homály fedi. Amint úgy általában Gyöngyösiéket.

Figyeljük csak, miként lelkesedik a Magyar Narancs! „Pártbéli forrásaink szerint a szervezet megújítására elfogadott tervvel arra vállalkoznak, hogy a Jobbik a nevében is szakítani fog saját szélsőséges múltjával. Ezt az értesülést Gyöngyösi Márton pártelnök is megerősítette.” Mellesleg elnök úr bizalmasan tudatta a Soros-lappal: a párt nevét a 2024-es választások után változtatják meg. Vagyis Gyöngyösi két dolgot lát, illetőleg sejdít. Egy: jövőre még lesznek. Tudniillik, ha nem lennének, új név sem kellene. Kettő: a választásokon úgy esnek majd hasra, mint vasorrú bába a mágnesasztalon.

 

Hiszen egy sikeres, népszerű párt miért változtatna nevet? 

 

Ugyan ki akarná lecserélni a pártcégért, miután, teszem azt, tucatnyi képviselőt küldhetnek Brüsszelbe, és több tucatnyi polgármestert meg sok száz önkormányzati képviselőt adhatnak a honnak? Na ugye. Azért kell nevet változtatni, mert jóérzésű magyar ember, ha meghallja e szót: Jobbik, ízeset sercint. E név mára a kaméleonság, a gerinctelenség szinonimája lett. Árulásuk vetekszik az SZDSZ 1994-es és az MDF 2006 és 2010 közti árulásaival.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vicces a Magyar Narancs ájuldozása: a névváltoztatással megújul a szervezet, szakítanak szélsőséges múltjukkal. Megújul, mi? Frászt! Legfeljebb kiújul. Megváltoztatod a nevet, és azzal minden korábbi karlendítés, emlékcipőbe köpés, náculás – huss! – elillan, mintha sosem lett volna? Gyöngyösi bajtársból Gyöngyösi elvtárs lesz (odahaza esetleg kettes számú szülő)? A papucsállatkák nyilván beveszik.

 

Nem a cégér a lényeg, hanem hogy ki akarja ránk sózni a portékáját. 

 

És ki? Hát pont ugyanaz a Gyöngyösi Márton, aki néhány éve még a magyar Országgyűlésben ülő zsidó származású képviselők összeírását szorgalmazta. Kutyából nem lesz szalonna. Ne tévesszen meg senkit a külcsín, hogy Gyöngyösinek épp Goebbels-frizurája van vagy szivárványszínű. Hogy Jobbiknak hívják-e a pártját, vagy Brüsszeli Kobzosoknak. Miközben ő ugyanaz a szélsőséges koma, aki volt. Csupán a sarzsi miatt átkérdezkedett egyik szélről a másikra.

Asztalt csapkodva Gyurcsány börtönbe zárását követelni – aztán néhány képviselői hely reményében, harminc ezüstért bekuckózni a hóna alá. Magyar szuverenitást, keleti nyitást, Európai Uniótól való távolságtartást szorgalmazni – aztán az Európai Egyesült Államok kritikátlan nyaloncává, brüsszeli csinovnyikká lenni. Putyin meghívására a krími népszavazásnál kotnyeleskedni, önrendelkezési jogról kvartyogni – majd hirtelen ráébredni, hogy Putyin egy zsarnok, az önrendelkezési jog pedig csak azoknak jár, akiknek Washington engedélyezi. Ezt sikerült pár év alatt végrehajtania a Jobbik velorexét vezető Jakab–Gyöngyösi duettnek. Ami azért nem kis teljesítmény, lássuk be, e helyről is gratulálunk hozzá.

A legfrissebb közvélemény-kutatásokból – izmos egy százalékra mérik Gyöngyösiéket – már látszik az eredmény. Sejthető: így vagy úgy, hamarosan véget érhet a kínlódásuk. Hogy milyen néven csapódnak a flaszterba, végül is mindegy.

Borítókép: Gyöngyösi Márton (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mellbevágó adat: Bécs környékén az iskolások hetven százaléka nem tud németül

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az unió radikális átalakítása

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Ursula, a nő!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Merénylők, árulók, gazemberek

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.