idezojelek

Küzdelmek és nagy tervek

Az ellentmondásosnak tűnő viszonyok között vágott világos rendet Orbán Viktor, amikor közérthetően foglalta össze a mögöttünk hagyott esztendő kihívásait és fenyegetéseit.

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó
Cikk kép: undefined
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Mivel az őrület minden nap újabb hullámokban lepi el világunkat, nem árt időnként összegezni a mögöttünk hagyott időszak tapasztalatait, ha meg akarjuk őrizni maradék józan eszünket. Jó alkalmat teremtett erre hazánk miniszterelnöke, amikor nemzetközi sajtótájékoztatóvá formálta az év utolsó Kormányinfóját, ahol személyesen válaszolt a sajtó kérdéseire.

Tudálékos elemzők már azon élvezkednek, hogy a kormány minden erőfeszítése, a nemzet minden áldozatvállalása és vérverejtékes küzdelme ellenére annyit romlott Magyarországon a helyzet, ami már meglátszik a kormánypártok támogatottságán. Szomorúan teszik persze hozzá azt is, hogy ez még véletlenül sem eredményezi az ellenzék népszerűségének növekedését. Ezek között az ellentmondásosnak tűnő viszonyok között vágott világos rendet Orbán Viktor, amikor közérthetően foglalta össze a mögöttünk hagyott esztendő kihívásait és fenyegetéseit, valamint az azokra adott magyar válaszokat.

A szomszédunkban dúló háború, a növekvő terrorfenyegetettség, az illegális migráció megoldatlan problémája és az elszabadult infláció volt az a négy tőlünk független külső erőhatás, ami azonnali és hatékony válaszlépéseket követelt hazánktól. Mindezt megfejelte egy önsorsrontó, önfeladó brüsszeli politika, ami érthetetlen, az európai polgárok érdekeit semmiképpen nem szolgáló reakciókat izzadt ki magából, amiket ráadásul ránk akart kényszeríteni. Magyarországnak viszont megvoltak a saját, szuverén válaszai, amiket sikerre is vitt. Békepártiság a háborús uszítással szemben, a terror távoltartása otthonainktól, az illegális migráció megfékezése és az infláció drasztikus letörése, mert a Brüsszel elhibázott szankciós politikája miatt elszabadult energiaválság hazánkra volt a legkegyetlenebb hatással az unióban. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Küzdelmünk sikeres volt annak ellenére, hogy a kilóra megvásárolt percemberkék az uniós döntéshozatal székeiben mindent elkövettek azért, hogy teljesen tönkretegyenek bennünket, amiért nem az ő őrületük mentén alakítjuk életünket. Sem a nyílt zsarolástól, sem saját szabályaik semmibevételétől nem riadtak vissza, hogy móresre tanítsanak bennünket, amiért magunk akarunk dönteni arról, ki jöhet országunkba s ki nem, és nem kérünk a gyerekeinket vegzáló LMBTQ- és genderpropagandából, valamint kezdetektől ki akartunk maradni a háborúból, és semmiképpen nem voltunk hajlandóak fegyvereket szállítani. Mi viszont végig a megegyezésre törekedtünk, minden feltételt, szupermérföldkövet teljesítettünk, mégis úgy próbálják beállítani, mintha mi lennénk az egység megbontói. De az erőfeszítések nem voltak hiábavalók. A következő időszak a küzdelmek helyett a nagy tervek időszaka lesz Orbán Viktor szerint. Ennek érdekében már több intézkedést előre kidolgoztak.

Ezek között sorolta a kormányfő a csok plusz bevezetését, ami több tízezer fiatal család számára biztosíthatja az előrelépést, a minimálbérek megemelését, a nyugdíjak reálértékének biztosítását, esetleg növelését. Egy sokak által régen várt, konkrét bejelentést is tett a miniszterelnök: Ha a feltételek teljesülnek – és ehhez közel vagyunk –, akkor egy hároméves bérfejlesztési programot is meg tudunk indítani a tanárok és az óvónők esetében már januárban.

A következő év politikai céljai között a EP-választás lesz a fókuszban. Ahogy fogalmazott a kormányfő, fel kell nyitni Brüsszel szemét, meg kell mutatni a valóságot nekik, hogy kijavíthassák azokat a hibákat, amiket az idén elkövettek. Jelentős politikai fordulatot kell tehát elérni az unióban, így talán megmenthető még valami abból az Európából, ahová tartozunk ezeréves államiságunkkal és olthatatlan szabadságvágyunkkal.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a karmelita kolostorban 2023. december 21-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Így kell harcolni Magyar Péter ellen

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.