idezojelek

Szivárogtatás

Ha valaki valóban rá akar jönni, milyen gondolatok határozzák meg hazánk első emberének tetteit, annak az összefüggésekre kell koncentrálnia.

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó
Cikk kép: undefined
2024. 09. 07. 5:58

A dollármédia áporodott levegőjű szerkesztőségi szobáinak hangulatát szeretném megidézni, ahol a légy zümmögését is hallani lehet, miután elhangzott a kérdés, milyen témákkal lehetne behúzni a csőbe a szombaton Kötcsére érkező kormánypárti piknikezőket. A bejárat előtt kell elrontani minél több NER-ember jókedvét, az Alinsky-módszer szerint stresszelve őket az orruk alá dugott mikrofonokkal. 

Olyan kérdéseken tanakodnak az Orbán-fóbiás propagandisták, amelyekre könnyen kiforgatható, keretezhető és átértelmezhető válaszokban reménykedhetnek. Ezekkel kell ugyanis betölteniük majd a tátongó űrt a nyilvánosságban, amit az esemény zártkörű mivolta miatt nem tudnak a beszéd után a miniszterelnök lejáratásával telekürtölni. Meg kell elégedniük a „Na, ilyenek járnak Kötcsére” típusú hiteltelenítő megoldásokkal, amik jóval kisebb hatásfokkal gerjesztenek gyűlöletet, mintha magát a kormányfőt gyalázhatnák. Az igazi kérdés ugyanis libernyák körökben, hogy most vajon mit mond majd saját értelmiségi holdudvarának Orbán Viktor.

Könnyen kitalálhatnák persze, ha valóban kíváncsiak lennének az elhangzottakra, és meg is akarnák érteni a rendkívül koherens, gondolatilag minden ízében összefüggő, azonos szellemi-erkölcsi alapokon nyugvó, de a világ változásaira azonnal reagáló és hosszú időszakokra előrelátó Orbán-beszédeket. Nem elég azt lesni, milyen kifejezésből vagy kijelentésből lehet műbotrányt kavarni. 

Ha valaki valóban rá akar jönni, milyen gondolatok határozzák meg hazánk első emberének tetteit, annak az összefüggésekre kell koncentrálnia. 

Az idén segített is a kormányfő, amikor tegnap kiírta közösségi oldalára: „A magyarok érdekeit megvédjük otthon és megvédjük külföldön. Ma gazdasági fórum Olaszországban, holnap pedig irány Kötcse!” Még több támpontot ad az igazi érdeklődőknek az említett fórumon összefoglalt gondolatsor. A versenyképesség növelése, a migráció kérdésének nemzeti hatáskörben tartása és a béke érdekében folytatott kitartó küzdelem. 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Tulajdonképpen ez a magyar soros elnökség három legfontosabb célkitűzése, de ezek rajzolják ki az ország megtorpant fejlődésének magasabb fokozatba kapcsolásához szükséges feltételrendszert is. Mondhatnánk úgy is, béke, jólét és biztonság, vagyis visszatérés az Európai Unió eredeti ígéretéhez, ami sokunkat meggyőzött annak idején a csatlakozás kihagyhatatlan voltáról. 

Mára se béke, se jólét nincs, és a bevándorlóországokban már úgy definiálják a biztonságot, hogy a modern élet természetes velejárói a késelések, lövöldözések és a terror egyéb formái.

Természetesen lehetne arról is beszélni a halászlé, a babgulyás, a pörköltek és egyéb finomságok elfogyasztása után, miért nincs a csajágaröcsögei általános iskola harmadik bé osztályának termében légkondicio­náló, de kapaszkodjanak meg a balliberális propagandisták, tulajdonképpen erről is szó lesz. Hiszen, ha sikerülne a háborúzó feleket rávenni a fegyverszünetre, elkezdődhetnének a béketárgyalások, újra piaci alapon tudnánk együttműködni közös célok érdekében, és felhagynának a politikai zsarolással és kényszerítéssel velünk szemben, megteremtődnének a feltételei a versenyképesség javulásának, ezáltal a gazdasági növekedésnek, és lenne annyi légkondi, hogy a globalistáknak az lenne a baja, miért van olyan sok.

Egyébként pedig nyugodjanak meg a rossz közérzet terjesztői. Kicsit kellemetlen számukra, hogy Kötcsén nagyon jó általában a hangulat, de nincs semmi titokzatos az eseményben. Barátok, harcostársak, kollégák találkoznak, jókat esznek, isznak, beszélgetnek, feltölti őket az összetartozás ereje. A sátor alatt nem az én a fontos, hanem a mi.

Ennyi.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az unió átfogó reformra szorul

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gyűlölet visszakúszott Európába

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (1. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Százezrek a romok alatt

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.