BKV: milliókat vittek el a fénymásolók

Nem áll meg a BKV-lavina. A társaság vezérigazgatósága évekkel ezelőtt csaknem 20 millió forintért bízott meg egy céget a vállalat fénymásoló-állományának teljes körű felmérésével. Az Optimismo Kft. ráadásul később köddé vált, fantomizálódott. Szintén magyarázatra szorul az a szerződés, amelyet Antal Attila, a közlekedési társaság korábbi vezére látott el a kézjegyével még 2007-ben. A BKV ugyanis 35 millió forintért rendelt meg tanulmányt, amelyben arra várt útmutatást, hogy miképpen kell a kormánynál hatékonyan lobbizni.

2009. 09. 16. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bruttó 19,2 millió forintot költött el 2007-ben a BKV a saját fénymásoló-állományának teljes körű felmérésére; a vizsgálatot a társaság vezérigazgatósága rendelte meg. Az erről szóló tanulmányt egy olyan cég, az Optimismo Kft. készítette el, amelyet a bíróság az idén tavasszal törölt a nyilvántartásból: „A Cégbíróság a rendelkezésére álló adatok alapján megállapítja, hogy az Optimismo Kft. székhelyén, telephelyén, fióktelepén nem található, és a cég képviseletére jogosult személyek lakóhelye, tartózkodási helye is ismeretlen, illetve a társaság képviseletére jogosult lakóhelye ismeretlennek minősül, mivel a lakóhelye külföldön van, és nincs a Cégjegyzékbe bejegyzett kézbesítési megbízottja” – jelent meg a Cégközlönyben tavaly nyáron. Azt egyelőre még nem tudni, hogy az Optimismo Kft. pontosan mit csinált.
Tény ugyanakkor, hogy nem szokás milliókért fénymásolókat számlálgatni és vizsgálgatni. A mindennapos gyakorlat szerint, ha tönkremegy egy fénymásoló, azt meg szokták javíttatni.
*
A BKV Zrt. 2007-ben nyitott a kormányzat felé is. Antal Attila vezérigazgató ugyanis több mint 35 millió forintért szerződött a GPS Capital Tanácsadó Kft.-vel. A cégnek, amelyben 2003. július 10. és 2007. július 9. között a Political Capital Kft. is résztulajdonos volt, arról kellett tanulmányt írnia a BKV-nak, hogy a vállalat miként tudja érvényesíteni érdekeit a kormányzatnál, és hogyan tud javítani megítélésén. Az ügy érdekessége, hogy a szerződésben szereplő, bruttó 35,16 millió forintból a közlekedési vállalat eddig csak alig valamivel több mint 7 millió forintot fizetett ki 2007-ben a GPS Capital Tanácsadó Kft.-nek.
A tanulmányokkal kapcsolatban megkerestük Székelyné Pásztor Erzsébetet. A BKV Zrt. kommunikációs igazgatója a GPS Capital Tanácsadó Kft.-vel kötött szerződésről nem kívánt nyilatkozni. Azt mondta, hogy Kocsis István vezérigazgató a szóban forgó szerződésről a hét végére ad le egy értékelést a felügyelőbizottságnak, és csak utána tudnak tájékoztatást adni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.