A bizottsági ülés elhalasztását kérte Dávid Ibolya

Dávid Ibolya MDF-elnök levélben kérte a parlament mentelmi bizottságának elnökét, hogy lehetőség szerint egy héttel halassza el a testület jövő keddre összehívott ülését, amelyen a saját, illetve Herényi Károly mentelmi jogának felfüggesztése a téma. <br /><br /><strong><a href="/portal/668335" target="_blank">• Kedden eldől: kiadják-e Dávidot és Herényit</a></strong>

MNO
2009. 10. 09. 14:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Géczi József Alajos, a testület szocialista elnöke ennek kapcsán az MTI-nek pénteken azt nyilatkozta: hétfőn dönt a képviselő kéréséről. Megjegyezte, hogy a bizottság eddigi gyakorlata során igyekezett méltányolni az ilyen jellegű megkereséseket.

Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy Dávid Ibolya előre megtervezett külföldi szabadságát tölti a jövő héten, és azért kérte az ülés elhalasztását, mert fontosnak tartja személyes meghallgatását az ügyben. Az elmúlt időszakban számos olyan információ látott napvilágot, amely felveti azt, hogy ez a CD-ügy „egy vegytiszta koncepciós eljárássá fajult kérdés” lett – fogalmazott
Kerék-Bárczy Szabolcs.

Géczi József Alajos korábban az MTI-vel közölte, hogy a bizottsághoz megérkezett a legfőbb ügyész levele, amelyben Kovács Tamás továbbra is elhárította, hogy a bizottságnak iratokat küldjön. A mentelmi bizottság így az eredeti átirat alapján foglalkozik a két MDF-es politikus ügyével. Abban az ügyészség a kényszerítés és a személyes adattal való visszaélés bűncselekményének gyanúja miatt kéri a két érintett képviselő kiadatását. A mentelmi bizottság szeptember közepén kért további iratokat a két MDF-es politikus ügyében azért, hogy az ügyészség világítsa meg a gyanúnak azt a részét, amely a kényszerítésre vonatkozik.

Az UD Zrt. ügye tavaly ősszel robbant ki. Szeptember 12-én több napilap arról számolt be, hogy a cég ellen előző nap nyomozást indított a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI). Ugyanezen a napon Dávid Ibolya sajtótájékoztatón jelentette be: a birtokába került hangfelvétel szerint több egykori és jelenlegi politikus is érintett lehet az ő személyére vonatkozó adatgyűjtésben. Az MDF elnöke a legfőbb ügyésztől és az NNI-től is soron kívüli vizsgálatot kért, amit a Fővárosi Főügyészség később elutasított.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.