Folytatódik a nyomozás Lőrincin

2010. 01. 14. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár Víg Zoltán, Lőrinci kormánypárti támogatású polgármestere maga jelentette be, hogy a Gyöngyösi Városi Ügyészség megszüntette az eljárást az ellene folyó büntetőügyekben, a vizsgálat folytatódik. A feljelentők panaszt emeltek a Heves Megyei Főügyészségen a nyomozást megszüntető határozat ellen, aminek a vádhatóság 2009. december 2-án helyt adott, a Gyöngyösi Városi Ügyészséget pedig további nyomozati cselekmények elvégzését követő új érdemi döntés meghozatalára utasította. Megkerestük a Heves Megyei Főügyészség szóvivőjét, Konkoly-Thege László azonban azt tanácsolta lapunknak, hogy az ügyben korábban is eljáró nyomozó hatóságot keressük, mert a rendőrség tud bővebb tájékoztatást adni a fejleményekről. Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azonban meglepő választ adott. Azt mondta, hivatalosan arról sem tud, hogy a feljelentők panasszal éltek a Gyöngyösi Városi Ügyészség határozata ellen.
Ismert, iratok, tanúvallomások és a szakvélemény alapján korábban megalapozottan vetődött fel a gyanúja annak, hogy Víg Zoltán 2005-ben, 2006-ban és 2007-ben egyes, a képviselő-testület felhatalmazása nélkül kötött szerződések kapcsán megszegte vagyonkezelési kötelezettségét, amivel a rábízott vagyonban komoly kárt okozott. A politikus kihallgatásáról készült jegyzőkönyvből kiderült, hogy a rendőrség mintegy 18,5 millió forint károkozással gyanúsította meg a településvezetőt. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság végül háromrendbeli hűtlen kezelés, egyrendbeli sikkasztás és egyrendbeli folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás miatt vádemelési javaslattal adta tovább az ügyet a Gyöngyösi Városi Ügyészségre, a vádhatóság azonban októberben az eljárás megszüntetéséről határozott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.