Nagy után Borovszkyt is meghallgatják

2010. 01. 30. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korrupciógyanús botrányt kirobbantó Nagy Attila meghallgatásával folytatódott Borovszky Tímea, az oktatási tárca felfüggesztett esélyegyenlőségi főigazgatójának büntetőpere a Pesti Központi Kerületi Bíróságon tegnap. A perben Nagy Attila, a pénzhiány miatt bedőlt, hátrányos helyzetű gyerekeket segítő mentorprogram volt vezetője, illetve Borovszky Tímea kölcsönösen becsületsértéssel vádolják egymást, az eljárásban bármelyik felet elítélhetik. A bíró több mint két órán keresztül hallgatta ki Nagy Attilát, aki ártatlannak vallotta magát, és részletesen ismertette azt a céghálózatot, amely szerinte a főigazgató irányítása alatt megcsapolta a tárca esélyegyenlőségi pénzeit. A bíró kikérte a Borovszky-ügyben keletkezett ügyészségi nyomozati aktákat is. Borovszkyt a következő tárgyaláson hallgatják meg.
Amint az ismert, a botrány tavaly februárban robbant ki, amikor Nagy Attila azzal vádolta meg a Hiller István vezette oktatási minisztérium esélyegyenlőségi főigazgatóját, hogy saját érdekeltségébe tartozó cégeknek, alapítványoknak adott vagy adatott több millió forintos megbízásokat a hátrányos helyzetű diákok tanulmányaira elkülönített keretből. Az ügy kapcsán ügyészségi nyomozás indult, majd tavaly októberben a hatóság vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel gyanúsította meg Borovszky Tímeát.
A nyomozást a napokban lezárták, az ügyészség 30 napon belül dönt a vádemelésről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.