Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Idő előtt berekesztette ülését a közgyűlés, a BKV-ról sem tárgyaltak

A tervezettnél korábban, délelőtt 11 órakor berekesztette rendkívüli ülését a Fővárosi Közgyűlés, így több, már napirendre vett pontról nem is szavaztak a képviselők.<br /><br /><a href="/portal/694980"><strong> • Ez a döntés „a legrosszabb időkre emlékeztet”</strong></a>

MNO
2010. 02. 15. 10:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester határozatképtelenségre hivatkozva zárta be az ülést, ellenzéki képviselők azonban az MTI-nek azt mondták: azért nem tudták folytatni a munkát, mert a két korábbi koalíciós párt, az MSZP és az SZDSZ nem tudott megegyezni személyi kérdésekben, így például a felügyelőbizottsági tagok visszahívása ügyében. A közgyűlés egy zárt napirendi pont tárgyalásánál ért véget, így mire az újságírókat újra visszaengedték a díszterembe, a képviselők többsége már távozott.

A közgyűlés így nem tárgyalt a központi szennyvíztisztítóval kapcsolatos előterjesztésről, és nem esett szó a BKV és a kormány közötti finanszírozási szerződésről sem. Utóbbit azért nem terjesztették a képviselők elé, mert a két korábbi koalíciós párt nem tudta volna garantálni az elfogadáshoz szükséges többséget a Hagyó Miklós (MSZP) képviselő lemondása után kialakult kiegyenlített erőviszonyok mellett. (Az MSZP-nek és az SZDSZ-nek így jelenleg összesen 33 képviselője van az átmenetileg 66 tagú Fővárosi Közgyűlésben.)

(MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.