Ingyen tankolt a szakszervezeti luxusbusz

Szilágyi Richárd
2010. 04. 26. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdaságvédelmi főosztálya nyomozást indított, mivel a gyanú szerint a Kilián Autóbusz Üzemegység Szakszervezet (KAÜSZ) buszának tankolásáért 2008 óta nem fizetettek a BKV-nak. Reményi László, a BKV kereskedelmi osztályvezetője, Bolla Tibor vezérigazgató-helyettes megbízásából arról értesítette a szakszervezet vezetőjét, hogy a 2008 augusztusától történt ötven tankolásért 2,5 millió forintot kell megtéríteniük – írta tegnap a hvg internetes kiadása. Földényi György, a KAÜSZ elnöke közölte, hogy megkapták a számlát és ki is fizetik azt, de arra nem adott választ, hogy eddig miért nem rendezték a tartozásukat. Korábban a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy a 2008-as sztrájk után néhány hónappal a BKV jutányos áron bérbe adta a Földényi vezette szakszervezetnek bérbuszflottájának egyik fehér luxus 9900-as Volvóját. A büfével, vécével, audio-video rendszerrel, klímával felszerelt, 49 személyes Volvo turistabuszért igen jutányos árat, havi 130 ezer forint plusz áfát fizet a szakszervezet, s a buszt piaci áron bérbe is adhatja.
A jelenleg is élő szerződés értelmében eddig csak az volt ismert, hogy a BKV fizeti a bérelt busz lízingdíját, a biztosítását és a tárolást, de mára az is kiderült, hogy az üzemanyagot is az eladósodott közlekedési cég állta. A BKV közleményben tudatta, hogy a két fél közötti megállapodás ugyan nem rendelkezett a tankolás fizetési ütemezésének kérdéséről, azonban álláspontjuk szerint az érdekképviseletnek is – mint mindenki másnak – ki kell fizetnie a tankolt üzemanyag-mennyiség ellenértékét. A BRFK a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adott részletesebb tájékoztatást az ügyről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.