Adóparadicsomba juthat a közpénz

Munkatársainktól
2010. 07. 30. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy olyan külsős céggel is tárgyal a kormány az augusztus 20-i ünnepség kommunikációs feladatainak ellátásáról, amelynek egyik tulajdonosa a Nicosiában bejegyzett Spartan Investment Holding Ltd. A ciprusi vállalkozás is érdekelt ugyanis az Avantgarde Group Kft.-ben, amellyel – miként Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár elmondta – több más cég mellett tárgyalnak. Az államtitkár érdeklődésünkre közölte azt is, hogy nem közbeszerzéssel választják ki a nyertes társaságot.
Kovács Zoltán a Hír TV-nek korábban így indokolta a több millió forintos nagyságrendű kormányzati kiszervezést: „vannak olyan speciális feladatok, amelyek nem feltétlenül közigazgatási keretek között, illetve minisztériumi keretek között a legjobban elvégezhetők”.
Lapunk értesülései szerint az Avantgarde kommunikációs vállalat többek között Kóka János (SZDSZ) pártelnöki kampányában segédkezett, de az elmúlt években megbízást kaptak az Air Bridge Magyarországi Vagyonkezelőtől, a Budapest Airporttól és a Malév Zrt.-től is, sőt közvetetten még Dobrev Klárának, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök feleségének is segítettek kommunikációs ügyekben. Az Avantgarde Group ügyfelei között volt az oktatási minisztérium is és az OMV, amely a Mol felvásárlásának kommunikációjánál kérte a cég szakmai tanácsait. A kft. ügyvezetője és a hivatalos cégadatok szerinti másik tulajdonosa Schillinger Attila, aki saját blogjában így írt a választásokkal kapcsolatban: „sokan úgy látják, hogy egy erős Magyarországhoz erős mandátum kell. Lehet, de nem korlátlan, és ehhez lehet – egyelőre csak elméletileg – partner egy irányváltott liberális párt.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.