Íratlan parancs

2009. 12. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igaz, már mögöttünk az öt évvel ezelőtti nap szomorú évfordulója, az esemény igazából nincs teljesen átbeszélve. Bár többen ikszeltük be az igent, legyőztük a nemeket, a népszavazást mégis elveszítettük. Az érthetetlen érdektelenség, a közöny, az alacsony részvétel döntött, érvénytelen lett a voksolás.
Soha nem fogom megérteni azt, aki nem megy el szavazni. Évtizedeken, évszázadokon keresztül kínlódott a magyarság azért, hogy megkapja, megszerezze az általános, egyenlő és titkos választás lehetőségét, hogy korlátok nélkül dönthessen a sorsáról, jövőjéről. Majd amikor ott a lehetőség, nem megy el szavazni… Pedig ezúttal csupán a választásra jogosultak huszonöt százalékának kellett volna ott lennie, és egységesen szavaznia. A többséget hidegen hagyták a nemzet sorskérdései. És ez több mint szomorú.
A kormánypártok – kivált az úgynevezett SZDSZ – szilaj szándéka megtette a magáét. Akiből csak lehetett, kiölte a nemzettudatot, a hazaszeretetet, a történelem ismeretét, a határokon átnyúló kézszorítás érzését. Hatott Magyar Bálint történelemhígító igyekezete, Kovács László primitív ijesztgetése a huszonhárommillió beáramló románnal, aki majd elveszi előlünk a munkát. Gyurcsány Ferenccel az élen az egész szélhámos brigád a nem szavazásra – közvetve az otthonmaradásra, a közömbösségre – buzdított. Soha le nem mosható gyalázat volt és marad ez. Választásra elmenni csupán jog, nem kötelesség. Csak a szívünknek íratlan parancs.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.