A közúton is döcögünk

2010. 01. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma politikai értelemben is megállja a helyét: csupa kátyú az ország. Csak kocsiba ül az ember, máris ott leselkedik alatta a veszély, bármelyik pillanatban kitörhet az autó kereke, jobb esetben csak defektet kap. Az egészről nem tanácsos a járműben beszélni, mert az ember könnyen elharapja a nyelvét… Rossz utakon járunk.
Gödör hátán gödör, nekünk csak erre futotta az adóforintjainkból. Működő demokráciákban már csapnák is el az illetékeseket. Nálunk azonban máshogy van. A kátyúfőváros, Budapest főpolgármestere például, gödrök ide vagy oda, két évtizede hatalmon van. A kátyúkat talán amolyan spontán fekvőrendőröknek tekinti, amelyek fékezik a nagy száguldozást. De milyen száguldozást egy olyan helységben, ahol örökös a dugó, áll a forgalom?
A leendő kormánynak – egyebek közt – új utat is kell mutatnia, építenie. Egy teljes országnak van elege a kátyúkból. Úgy is írhatnám: szavazzunk a kátyúk ellen, csak a gödreinket veszíthetjük!
Most még szlalomoznunk kell, de – kicsit pátosszal fogalmazva – a tavaszi rigófütty letérít a rögös útról. És akkor jön majd az úthenger. Ami a nagyjavításig hátravan, azt pótkeréken is kibírjuk…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.