Magyar advent

2010. 01. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ennek az adventnek még nincsen vége, tart a várakozás. A mi mostani koszorúnkon több a gyertya, s még valamennyinek csonkig kell égnie a várt adventusig, az eljövetelig. A mi várakozásunk most hosszabb lesz, átnyúlik a tavaszba. Ez a várakozás az orgonanyílásig tart, egy nemzet várja már türelmetlenül. Amit most átélünk, az a magyar advent. Belecsúszik az esztendő fordulójába, a vízkeresztbe, a derűs farsang hétvégéibe, a tavasz első napjába. A mi adventünk, a mi reményünk most átnyúlik a következő évbe. A nagy eljövetelre majd elolvad a hó, végképp kipattannak a rügyek, énekelni kezdenek a dalos madarak. A magyar várakozás históriája új bekezdést kap az életünkben. A mi fenyőfánk alatt a dobozkában a közelgő tavasz ajándéka lesz. És ezt a dobozkát, ahogyan a madár csicsergi majd: nyitni-kék. Csak ne vánszorogna ólomlábakon az idő… Az idő, amit azonban megállítani nem lehet. (Sokan megpróbálták már, de hiába.)
Vasárnap, huszadikán a negyedik gyertyát is meggyújtottam, de van még elegendő hely a koszorún. Türelmetlen türelemmel várok, de már csak tavaszig. És akkor, azon a napon, a magyar eljövetel napján megöleljük majd egymást, nagyot sóhajtunk. Eltörlünk néhány csepp könynyet a szemünk sarkában…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.