Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

„ a dandártábornok azt mondta, hogy neki pénz kell ”

Meg sem lepődött a HM térképészeti cégének volt gazdasági igazgatója, amikor kinevezése után, 2006 elején egy budapesti szállodába hívta a tárca volt védelemgazdasági főosztályvezetője, L. István Attila dandártábornok azzal, hogy „neki pénz kell” – derül ki a Magyar Nemzet birtokában lévő katonai ügyészségi jegyzőkönyvekből.

Munkatársunktól
2010. 04. 26. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főtisztről ugyanis tudni lehetett, hogy „pluszpénzeket szerez”, és állítólag később éppen azért nevezték ki moszkvai katonai attasénak, mert túl sok kenőpénzt szedett be a honvédelmi cégeken keresztül. Ezekről az az L. Szilárd ezredes számolt be a nyomozóknak, aki korábban a térképészeti cég gazdasági vezetőjeként szerezhetett személyes tapasztalatokat a gyanús ügyletekről. A két férfi azóta már előzetes letartóztatásban van, mert a gyanú szerint a HM százszázalékos tulajdonában lévő cég beszerzésre szánt pénzeinek öt százalékát osztották le egymás között éves szinten, ami nagyjából ötmillió forintos extrabevételt jelentett. A pénzbehajtási rendszer állítólag a két tiszt átvezénylése után is folytatódott, bár nem olyan olajozottan, mint korábban. A vallomások szerint közvetítőkön keresztül a HM újonnan kinevezett védelemgazdasági főosztályvezetője, O. János dandártábornok is a kedvezményezettek között volt.
A HM felszólította a Katonai Ügyészséget, hogy vizsgálja ki, miként jutottak lapunk birtokába a büntetőügy kihallgatási jegyzőkönyvei.
Répássy Róbert eközben lemondásra szólította fel Szekeres Imre honvédelmi minisztert, mivel a tegnapi cikkünkben bemutatott bűnszervezet létrejötte egy minisztériumban a tárcavezető politikai felelőssége. A Fidesz jogi kabinetjének vezetője szerint az elmúlt hetek és hónapok eseményei bebizonyították, hogy a nagy fővárosi cégek és egyes minisztériumok az MSZP kifizetőhelyévé váltak, ahonnan gátlástalanul, talicskával, politikai megrendelésre tolták ki a közpénzt.
Részletek a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.