Feljelentés Csepelen

Hűtlen kezelés, csalás, közokirat-hamisítás és közérdekű adattal való visszaélés alapos gyanújával tegnap tett feljelentést a Fidesz a XXI. kerületi rendőrségen a volt csepeli rendőrkapitány 3 milliós lakásszerzési ügyében – értesült lapunk. Eközben kiderült, Császár Mihály volt kapitányt tanúként hallgatták ki egy 1998-as robbantásos merénylet ügyében is.

Csibra Tibor
2010. 04. 17. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németh Szilárd (Fidesz) közölte: a feljelentés ismeretlen tettesek ellen szól, de abban megnevezték az önkormányzati tulajdonú szociális bérlakások eladásáért felelős illetékeseket, Tóth Mihály MSZP-s polgármestert és párttársát, Szenteczky Jánost, a helyi vagyonkezelő, a Csevak Zrt. vezérigazgatóját. A rendőrség hűtlen kezelés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt el is rendelte a nyomozást ismeretlen tettes ellen. Ismert, a csepeli kettős gyilkossággal kapcsolatba hozott volt rendőrkapitány csaknem 3 millió forintért – a Fidesz szerint áron alul – jutott hozzá egy szociális bérlakáshoz a kerületben.
A BRFK korábban a Fővárosi Főügyészséghez fordult annak tisztázására, hogy Császárt terheli-e felelősség a kettős emberöléssel kapcsolatban, illetve annak megállapítására, milyen viszonyban volt az elkövetéssel gyanúsított Kun Tamással. Császár lapunknak azt mondta, tiszta a lelkiismerete. A Budapesti Nyomozó Ügyészség azonban hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás ügyében nyomoz a csepeli ügyben.
Eközben kiderült: napi kapcsolat fűzhette a Budapest környékén az ezredforduló táján tevékenykedő bűnszervezetekhez Császárt. A volt kapitányt tanúként hallgatta meg a bíróság a diósdi maffiaperben, amelynek része a Terjék István vállalkozó ellen 1998-ban elkövetett robbantásos merénylet. Császár azt igyekezett tisztázni a bíróság előtt, hogy miért küldött percekkel a robbantás után P. Györgynek – aki a Terjék elleni támadás megrendelője lehetett – SMS-üzenetet, amelyben a támadásról értesítette a vádlottat. Császár azt állította: a híradásokból értesült a merényletről, s több ismerősét is tudatta a történtekről. A perben felvetődött az is: mi lett a sorsa a társasághoz tartozó, Dinda becenevű Cs. Istvánnak, akinek holttestét máig nem találták meg. Az ügy vádlottjai Császárral kapcsolatban azt mondták, Dinda eltűnése után a baráti társaság a kapitány házában gyűlt össze, ahol ő egy üveg borral kedveskedett vendégeinek, amelynek címkéjén az állt: „Dinda barátunk emlékére”.
A diósdi ügyről továbbiak a 16. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.