Hallgatnak a csepeli szocialisták

A csepeli kettős gyilkosság után pár órával arról vitatkozott Tóth Mihály XXI. kerületi polgármester és Orosz Ferenc alpolgármester, hogy felhívják-e Császár Mihály akkori rendőrkapitányt, és tájékoztassák-e arról, hogy Deme Gábornak köze lehet az emberölésekhez – állította lapunknak Borbély Lénárd Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő. A gyilkossági üggyel kapcsolatba hozott, tisztségéből felmentett rendőrkapitányról ráadásul kiderült, hogy polgármesteri felhatalmazással jutott bérlakásához is.

Vona Adrienn
2010. 04. 09. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth Mihály és Orosz Ferenc a gyilkosság után a polgármesteri hivatalba ment, és négyszemközt vitatkozott arról, hogy felhívják-e Császár Mihályt, és szóljanak-e neki arról, hogy az emberölés mögött Deme Gábor áll. Végül úgy döntöttek, hogy nem szólnak a kapitánynak – nyilatkozta lapunknak Borbély Lénárd. A Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő hozzátette: ezt a beszélgetést Orosz Ferenc egy héttel a gyilkosság után egy bizottsági ülés végén említette neki, amikor szóba került a tragédia.
Emlékezetes, hogy Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola vezetőjét és igazgatóhelyettesét tavaly január 7-én este találkozóra hívta a sikkasztás miatt felfüggesztett gazdasági igazgató, a csepeli MSZP volt elnökségi tagja, Deme Gábor. A megbeszélés után az intézmény gondnoka, Kun Tamás lelőtte Takács József intézményvezetőt, a kerület korábbi szocialista alpolgármesterét és Papp László tanárt. Az emberölés hátterében egy ötmillió forintos sikkasztási ügy áll, aminek szálai Deme Gáborhoz vezetnek. Mint azt megírtuk, Deme a gyilkosság előtt pár órával megkereste Podolák György szocialista képviselőt a polgármesteri hivatalban. Podolák a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy csak magánügyekről beszélgetett Deme Gáborral. Azonban a csepeli önkormányzatot Takács József is felkereste, és lapunk információi szerint nemcsak Orosz Ferenc alpolgármesternek, hanem Tóth Mihály polgármesternek is jelezte, hogy sikkasztás miatt feljelentést készül tenni Deme Gábor ellen. Takács József ezután elment Császár Mihály kapitányhoz, aki ismeretlen okokból másnapra hívatta ismét a kapitányságra. De ekkor Takács József már halott volt. A Magyar Nemzet telefonon utolérte Tóth Mihály polgármestert, akit az Orosz Ferenccel folytatott beszélgetéséről szerettük volna megkérdezni, de elfoglaltságára hivatkozva nem kívánt lapunknak nyilatkozni.
Eközben a csepeli Fidesz nem hivatalos választ kapott arra a kérdéssorra, amit Császár Mihály egykori rendőrkapitány lakáshoz jutásával kapcsolatban tett fel. A lapunk birtokába jutott dokumentációból kiderül, hogy Császár 2008 áprilisától bérelt a XXI. kerületben az önkormányzattól ingatlant, aminek elidegenítését 2008 novemberében kérvényezte. Az adásvételi szerződést a Csevak Zrt. vezérigazgatójaként Szenteczky János, a csepeli MSZP elnökhelyettese írta alá polgármesteri felhatalmazással.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.