A halálbrigád titokzatos segítői

Újabb személyekről derült ki, hogy segítséget nyújthattak a hat halálos áldozatot követelő romagyilkosság gyanúsítottjainak: K. Árpádnak, K. Istvánnak, P. Zsoltnak és Cs. Istvánnak. A Magyar Nemzet információi szerint a romagyilkosságokkor használt fegyverekről például K. István debreceni albérlőtársa is tudhatott, de felbukkan a rendőrségi iratokban egy, a csapatot segítő grafikus is.

Vona Adrienn
2010. 09. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több vallomást is tett a hatóság előtt K. Árpád és K. István, akiket a romagyilkosságok elkövetésével gyanúsítanak, de a felbujtói körről, illetve a támogatókról mostanáig egyikük sem nyilatkozott. K. Árpád azonban a rendőrségen nemrég jegyzőkönyvbe mondta azt, hogy öccse lakótársa, egy debreceni fiatal is elkövethette az emberöléseket. K. Árpád mindezt a hatóságnak azzal magyarázta, hogy a gyilkosságsorozat egyes állomásain használt fegyvereket sokáig testvére albérletében az ágy alatt helyezték el. A lakótárs állítólag tudott ezekről a puskákról, sőt a kezében is fogta azokat. Bérdi Zsolt ügyvéd ugyanakkor tagadta lapunknak azt, hogy védence, K. Árpád mást is kapcsolatba hozott volna a bűncselekményekkel.
A rendőrségi iratokat ismerő forrásunk szerint ráadásul a romagyilkosságoknál használt autórendszám-matricákat a K. testvérek egy grafikus barátja készítette el. A hamis azonosítókat olyan Opel Astra autókról másolták le, amelyeket az interneten árultak tulajdonosaik.
Lapunk úgy tudja, a Perényi 1. nevű debreceni szórakozóhely üzletvezetője – itt fogták el a gyilkosságsorozat gyanúsítottjait tavaly augusztusban –, Ny. Éva is segített a romagyilkosságok gyanúsítottjainak. Információink szerint a tiszalöki emberölés után a feltételezett elkövetők sárba ragadt Opel Astra autóját az ő segédletével emelték ki. Emlékezetes: Kóka Jenőt 2009 áprilisában Tiszalökön lőtték szíven. A Nemzeti Nyomozó Iroda korábban annyit már közölt, hogy a tiszalöki támadás után az elkövetők elakadtak autójukkal, és abban hibáztak, hogy a „munkatelefonon” kértek segítséget. A rendőrség ekkor már több millió telefonhívást ellenőrzött, így a hálón fennakadt az a telefonszám, amelyet csak egy évvel korábban, az első bűncselekmény helyszínén, Galgagyörkön, valamint az utolsó két támadás helyszínén, Kislétán és Tiszalökön használtak.
A Nemzeti Nyomozó Iroda idén augusztusban zárta le a nyomozást a hat halálos áldozatot követelő támadássorozat ügyében, és az iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Pest Megyei Főügyészséghez.
A Hír Televízió Riasztás című tegnapi műsora is ezzel a témával foglalkozott: egy szkinhedszervezet tagja arról beszélt, hogy a radikális csoportok nem támogatták a romagyilkosságok elkövetőit, de ügyvédi segítséget nyújt nekik egy „bajtársi közösség”. A szkinhedszervezet tagja nyilatkozatában elismerte azt is, hogy ismerte a K. testvéreket, és nem tudja elképzelni róluk, hogy emberölésre is képesek lennének.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.