Médiaiskola: csalás miatt nyomoznak

Vona Adrienn
2010. 09. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csalás elkövetésének gyanúja miatt nyomozást folytat a gyöngyösi kapitányság az Első Magyar Médiaakadémiával kapcsolatban – tudta meg lapunk. Soltész Bálint, a Heves megyei rendőrkapitányság szóvivője megerősítette a Magyar Nemzet értesüléseit, ami szerint több szülő is feljelentést tett a rendőrségen.
– A sértettek állítása szerint jelentős összeget fizettek be egy gazdasági társaságnak, de a szerződésben foglalt három tanfolyam közül csak kettőt tartottak meg. A feljelentők a hatóságnak jelezték, hogy nem tudják a céget utolérni – mondta el lapunknak a rendőrségi szóvivő.
Úgy tudjuk, hogy az Első Magyar Médiaakadémiával kapcsolatban már a dabasi rendőrség is nyomoz.
A gyöngyösi rendőrkapitányságon tanúként akarták meghallgatni Koltai Róbertet, aki az Első Magyar Médiaakadémia művészeti vezetője volt. A fejleményekről maga a színművész értesítette lapunkat.
– Nem szoktam szélhámoskodni, szeretném lemosni a nevemen esett foltot – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Koltai Róbert azután, hogy lapunk hétfői számában arról számolt be, hogy a médiaiskola köddé vált a szülők százainak pénzével együtt.
– Teljesen ártatlan vagyok. A médiaiskola eleinte korrektül működött. A hazugságok akkor kezdődtek, amikor vidéki helyszíneken is toborozni kezdett az akadémia, és a szervezők valótlan információkkal szédítették a szülőket. Amikor erről tudomást szereztem, úgy döntöttem, hogy lemondok. Pedig a tanítás az életem – mondta Koltai Róbert. Hozzátette: nem ért a hivatalos iratokhoz, mindig azt mondta, hogy a médiaiskola művészeti vezetője, de a cégbírósági papírokban ügyvezetőként volt megjelölve. – Mindettől függetlenül kijelenthetem, hogy az iskola hazugságairól semmit nem tudtam – közölte Koltai Róbert.
A színművész állítólag egy évvel ezelőtt adta be a lemondásáról szóló iratokat a cégbíróságra, de mivel az APEH is vizsgálatot kezdett az iskola ellen, még nem kapta meg a hivataltól a válaszlevelet. Koltai Róbert lapunknak azt mondta, nem tudja, hová tűntek a médiaiskola cégtulajdonosai.
Az Első Magyar Médiaakadémia botrányairól már többször is beszámolt lapunk. A szülők eleinte azt fájlalták, hogy a borsos tandíjért cserébe (egy évre 1,45 millió forint) az akadémia minősíthetetlen oktatást nyújt, illetve megtévesztő kampányt folytat. Később viszont kiderült: már azokat a kurzusokat sem tartják meg, amelyeket a szülők kifizettek, ráadásul az akadémia semmilyen formában nem értesítette a szülőket az oktatás megszűntéről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.