Teljes északi rajt a kézilabda vb-n

Munkatársunktól
2010. 10. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július eleje óta ismert a jövő januári svédországi férfi kézilabda-világbajnokság csoportbeosztása, mostanra pedig a pontos menetrend is kiderült. Ennek alapján tudható, hogy a magyar válogatottra a lehető legkeményebb rajt vár: bemutatkozásként az olimpiai ezüstérmes Izland, majd a mindenütt, de Skandináviában különösen nehéz vetélytársnak számító Norvégia. E két találkozót január 14-én és 15-én Norrköpingben rendezik, majd egy szünnapot követően, immár Linköpingben, sorrendben Brazília, Japán és végül Ausztria következik.
A papírforma alapján a brazilok és japánok elleni győzelem kötelező, az osztrákok azért már komolyabb riválisok, ők bizonyára a még továbbjutást érő harmadik helyet célozzák meg. Feltételezve, hogy a mieink megverik a nyugati szomszédot, az északiakkal vívandó első két meccsen múlik, együttesünk hány pontot visz magával a középdöntőbe.
A minél több, annál jobb ebben az esetben különösen igaz, hiszen a magyarok a B csoportban szerepelnek, és az A jelű hatossal alkotnak majd egy ágat, onnan pedig a következő ellenfelek érkezhetnek: Franciaország, Németország, Spanyolország, Egyiptom, Tunézia, Bahrein. Akármelyik három alakulat lesz is a továbbjutó – ha érvényesülnek a valós erőviszonyok, akkor a három európai, de az észak-afrikaiakat sem szabad egy legyintéssel elintézni –, ellenük kevesebb az esély, mint akár Izland, akár Norvégia ellen. A „szent cél” pedig a legjobb nyolc közé kerülés, hiszen az jelenti a részvételt a 2012. tavaszi olimpiai selejtezőn. Ebből adódóan a középdöntős csoportban az első négy közé kellene beférkőzni, amihez tökéletes kiindulási alapot jelentene a B csoport megnyerése.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.