Keresés
Magyar Nemzet
2020. június 2., kedd, Kármen, Anita napja
HÍR TV – Bayer show:Érezhető kommunikációs zavar
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/jelenleg-is-racs-mogott-farkas-florian-fia-2-3949990/

Jelenleg is rács mögött Farkas Flórián fia

Értesüléseink szerint a miniszterelnöki biztos fia a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei börtönben tölti büntetését.

A Szolnoki Törvényszék megerősítette értesüléseinket, és azt is közölte: F. F.-et büntetése mellett 3 évre eltiltották a közügyektől, s egyúttal elrendelték a vele szemben korábban garázdaság vétsége miatt kiszabott hét hónap – két évre felfüggesztett – fogházbüntetés végrehajtását is. Úgy tudjuk, hogy Farkas Flórián fia rendőrökkel keveredett összetűzésbe, ám mivel már korábban is volt problémája a hatóságokkal, letöltendő büntetésre számíthatott. Értesüléseink szerint a miniszterelnöki biztos fia a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei börtönben tölti büntetését, ezért a büntetés-végrehajtási szervezet kommunikációs főosztályán keresztül interjút kértünk tőle, azonban a megkeresésünket elutasította.

Farkas Flórián fia egyébként zenével foglalkozik, és a hivatalos Facebook-adatlapja szerint fényűző életet él, nem veti meg az éjszakai életet sem. Az énekes gyakran pózol luxusautókkal, és fényképei alapján a tengerparti nyaralásoknak is hódol.

Ismert, Farkas Flórián ellen is indult korábban büntetőeljárás, sajtóhírek szerint pedig vádat is emeltek ellene, ám köztársasági elnöki kegyelmet kapott a cigány politikus. A bűnügy dokumentumait harminc évre titkosították. Ugyanakkor nincs kizárva, hogy hamarosan ismét elérnek a hatóságok Orbán Viktor kinevezettjéhez.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) ugyanis hivatali visszaélés miatt folytat nyomozást az Országos Roma Önkormányzatnál (ORÖ). Bár egyelőre ismeretlen tettes ellen zajlik a nyomozás, úgy tudjuk, éppen Farkas Flórián felvetődött szerepe miatt jár el kizárólag a KNYF. Az eljárás egy januári sajtótájékoztatón lejátszott hangfelvétel miatt indult, amely alapján a miniszterelnöki biztos legalább hat képviselővel kötött féléves időtartamra „munkaszerződést” havi 350 ezer forintos fizetéssel. Farkas cserébe azt várta, hogy a képviselők az azóta már lemondott elnökkel, Hegedüs Istvánnal szemben politizáljanak.

Bár a miniszterelnök bizalmi emberének hivatalosan nincs köze az ORÖ-höz, a Romnet.hu portál tegnap újabb bizonyítékot ismertetett, amely szerint Farkas Flórián irányítja a háttérből a milliárdos adósságok és nyomozások miatt megbénult roma szervezetet. A portál birtokába került egy vélhetően titokban rögzített, februárban készült hangfelvétel, amelyen a romaügyi biztos tart „eligazítást” a cigány képviselőknek. Farkas egyértelműen adja tudtára a politikusoknak, hogy ő irányít: „Mi adjuk a hivatalvezetőt, a gazdasági vezetőt, senki nem tud ugrabugrálni, semmit nem engedünk meg” – mondta. Leszögezte azt is: „semmilyen döntés nálam nélkül (sic!), az elnökség nélkül nem indulhat.” A miniszterelnöki biztos egyben kilátásba helyezte visszatérését az ORÖ élére. – Ha nekem vissza kell jönni azon az áron, hogy rehabilitálva legyen a cigány politika, az országos cigány önkormányzat, akkor az elnöknek le kell mondania – közölte.

A Fidesz cigány politikusa ezt törvénymódosítással képzeli el, ami lehetővé tenné az érvényes összeférhetetlenségi szabályok kiküszöbölését. Mint mondta, az „összeférhetetlenségi kiiktatásra” vonatkozó törvénymódosító javaslatot Farkas Félix parlamenti roma nemzetiségi szószóló fogja beterjeszteni „valamilyen szinten” az Országgyűlés elé. Úgy döntött, hogy az ORÖ-t érintő ügyekről a jövőben a sajtóval csak Farkas Félix parlamenti szószóló tarthatja a kapcsolatot. „Nem lesznek pufogtatások, mert ami rám borult negatívum, azt csak pozitív MTI-közleményekkel lehet kompenzálni” – magyarázta Farkas Félix megbízatását a miniszterelnöki biztos.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

A Wass grófok földjén

Találkozás az utolsó magyarral a Wass grófok földjén
Wass Albert családi regényfolyamának a tájain bolyongva a történelem útvesztőjében ­találjuk magunkat.

Illegális bevándorlás

Beteg kislányok helyett egészséges fiatal férfiak érkeztek
Azokat az afgán és pakisztáni fiatalembereket nehéz lenne beilleszteni a cseh társadalomba.

Kiemelt

A színészet csak akkor jó, ha láttat és elvarázsol
Az első nap a vírus óta, amikor lehetőséget adnak szabadtéren rendezvényt tartani.

Poszt-trauma

Európa halála?
Tosca a fürdőszoba-kövezeten.

Poszt-trauma

Hahó, Budapestiek! Íme, Gergely hatalmas baklövése
Ebből pünkösdi királyság lesz!

Poszt-trauma

Katonahősök – román módra
Eltévedtek a helyi románok  a magyar történelem egyik dicső településén.

Poszt-trauma

Szottyos Karácsony 
A főpolgármester politikailag, és érzelmileg is embertelenül válogatós.

Aktuális

Ritka bravúr Gulácsitól: gólpasszt adott a Köln ellen
A magyar válogatott kapus a védésein felül gólpasszal segítette az együttesét.

Fricz Tamás blogja

Ferenc testvéren Trianon kapcsán megint kitört az őszödizmus
Gyurcsány filozófiai fejtegetésekbe bocsátkozott a jog, az igazság és a normák viszonyáról.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!