Keresés
Magyar Nemzet
2020. december 2., szerda, Melinda, Vivienn napja
HÍR TV – KEMÉNYMAG172 év rekordját döntötte meg Orbán Viktor.
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/jelenleg-is-racs-mogott-farkas-florian-fia-2-3949990/

Jelenleg is rács mögött Farkas Flórián fia

Értesüléseink szerint a miniszterelnöki biztos fia a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei börtönben tölti büntetését.

A Szolnoki Törvényszék megerősítette értesüléseinket, és azt is közölte: F. F.-et büntetése mellett 3 évre eltiltották a közügyektől, s egyúttal elrendelték a vele szemben korábban garázdaság vétsége miatt kiszabott hét hónap – két évre felfüggesztett – fogházbüntetés végrehajtását is. Úgy tudjuk, hogy Farkas Flórián fia rendőrökkel keveredett összetűzésbe, ám mivel már korábban is volt problémája a hatóságokkal, letöltendő büntetésre számíthatott. Értesüléseink szerint a miniszterelnöki biztos fia a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei börtönben tölti büntetését, ezért a büntetés-végrehajtási szervezet kommunikációs főosztályán keresztül interjút kértünk tőle, azonban a megkeresésünket elutasította.

Farkas Flórián fia egyébként zenével foglalkozik, és a hivatalos Facebook-adatlapja szerint fényűző életet él, nem veti meg az éjszakai életet sem. Az énekes gyakran pózol luxusautókkal, és fényképei alapján a tengerparti nyaralásoknak is hódol.

Ismert, Farkas Flórián ellen is indult korábban büntetőeljárás, sajtóhírek szerint pedig vádat is emeltek ellene, ám köztársasági elnöki kegyelmet kapott a cigány politikus. A bűnügy dokumentumait harminc évre titkosították. Ugyanakkor nincs kizárva, hogy hamarosan ismét elérnek a hatóságok Orbán Viktor kinevezettjéhez.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) ugyanis hivatali visszaélés miatt folytat nyomozást az Országos Roma Önkormányzatnál (ORÖ). Bár egyelőre ismeretlen tettes ellen zajlik a nyomozás, úgy tudjuk, éppen Farkas Flórián felvetődött szerepe miatt jár el kizárólag a KNYF. Az eljárás egy januári sajtótájékoztatón lejátszott hangfelvétel miatt indult, amely alapján a miniszterelnöki biztos legalább hat képviselővel kötött féléves időtartamra „munkaszerződést” havi 350 ezer forintos fizetéssel. Farkas cserébe azt várta, hogy a képviselők az azóta már lemondott elnökkel, Hegedüs Istvánnal szemben politizáljanak.

Bár a miniszterelnök bizalmi emberének hivatalosan nincs köze az ORÖ-höz, a Romnet.hu portál tegnap újabb bizonyítékot ismertetett, amely szerint Farkas Flórián irányítja a háttérből a milliárdos adósságok és nyomozások miatt megbénult roma szervezetet. A portál birtokába került egy vélhetően titokban rögzített, februárban készült hangfelvétel, amelyen a romaügyi biztos tart „eligazítást” a cigány képviselőknek. Farkas egyértelműen adja tudtára a politikusoknak, hogy ő irányít: „Mi adjuk a hivatalvezetőt, a gazdasági vezetőt, senki nem tud ugrabugrálni, semmit nem engedünk meg” – mondta. Leszögezte azt is: „semmilyen döntés nálam nélkül (sic!), az elnökség nélkül nem indulhat.” A miniszterelnöki biztos egyben kilátásba helyezte visszatérését az ORÖ élére. – Ha nekem vissza kell jönni azon az áron, hogy rehabilitálva legyen a cigány politika, az országos cigány önkormányzat, akkor az elnöknek le kell mondania – közölte.

A Fidesz cigány politikusa ezt törvénymódosítással képzeli el, ami lehetővé tenné az érvényes összeférhetetlenségi szabályok kiküszöbölését. Mint mondta, az „összeférhetetlenségi kiiktatásra” vonatkozó törvénymódosító javaslatot Farkas Félix parlamenti roma nemzetiségi szószóló fogja beterjeszteni „valamilyen szinten” az Országgyűlés elé. Úgy döntött, hogy az ORÖ-t érintő ügyekről a jövőben a sajtóval csak Farkas Félix parlamenti szószóló tarthatja a kapcsolatot. „Nem lesznek pufogtatások, mert ami rám borult negatívum, azt csak pozitív MTI-közleményekkel lehet kompenzálni” – magyarázta Farkas Félix megbízatását a miniszterelnöki biztos.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Bosszú

Brüsszel bosszúja
Deutsch kritizálni mert, most ki akarják zárni a néppártból
A Fidesz politikusa a Magyar Nemzetnek: „Viccnek is durva, ami történik!”

Negatív hatás

Elégedetlen a magyarok többsége az ellenzéki pártok munkájával
A Századvég Alapítvány felmérése szerint a magyarok 71%-a elégedetlen a baloldali összefogás teljesítményével.

Kiemelt

Már a felnőttképzésben is elérhető az úgynevezett dobbantóprogram
Buktatás nélkül, személyre szabott mentorálással is képesítést szerezhetnek a diákok.

Poszt-trauma

Migránspolitika és nyugat-európai bűntudat
Eltérő utakon járunk. De nem mi vagyunk azok, akik valahol utat vesztettek.

Poszt-trauma

A kettős mérce törvénye
Mennyire szabad komolyan venni a Demeter Szilárd ellen tiltakozókat?

Poszt-trauma

Meghátrált a HBO
Cikkünk hatására a HBO törölte a Nagy-Romániát dicsőítő filmet.

Poszt-trauma

Adventus Domini
Mi, magyarok milliói, nem felejtjük el a karácsonyt.

Aktuális

Amikor a Formula–1-es futamon belehajtottak az erdészházba
A háromszoros világbajnok Jackie Stewart balesete után a biztonság élharcosa lett, sokat köszönhetnek neki a pilóták.

Fricz Tamás blogja

George Clooney, Soros és a globális elit hasznos – nem idiótája, hanem – katonája
A nagyon sármos, világhírű színészre nem érvényes az, amit Lenin mondott a bolsevik rendszert lelkesen támogató, naiv nyugati értelmiségiekre.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!