Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Razzia: „aljas és korrupt” ügyekkel van tele az ország?

<p>A korrupt, hazaáruló politikusok „levadászását” célozza az a kampány, melynek hivatalos kezdetét pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be Toroczkai László. Úgy gondolja, hogy Magyarországon példátlan módon elharapódzott a korrupció, a hatalommal való visszaélés, amelynek feltárásában a lakosság segítségét kérik. Emellett ha kell, feljelentést is tesznek és erősen élnek majd a nyilvánosság eszközével is. Mintegy 600 ezer darab szórólapot osztanak majd szét a Magyar Köztársaság területén. </p><p><a href="/portal/540338"><strong>• Razzia: Budaházyék levadásszák a korrupt politikusokat?</strong></a></p>

2008. 02. 01. 11:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken hivatalosan is elkezdődött a Razzia elnevezésű kampány – jelentette ki Toroczkai László pénteki sajtótájékoztatóján. Mint a budapesti Terror Háza Múzeum előtt elmondta, szórólapokkal és plakátokkal kívánják felhívni az emberek figyelmét az országban elharapódzott korrupcióra, hatalommal való visszaélésre. Összesen 600 ezer szórólapot terítenek szét az országban, mindemellett készült 10 ezer darab plakát is. „Azt gondoljuk, hogy miután egyre nagyobb méreteket öltött a korrupció, illetve a hatalommal való visszaélés – célzott az utóbbi napok botrányaira, amelyekben rendőrök buktak le korrupció, illetve lopás gyanújával –, az ország ennél mélyebbre már nem süllyedhet”. Úgy döntöttünk – folytatta Toroczkai –, hogy „elkezdjük az ügyek feltárását”, emellett megjegyezte azt is, hogy vidéken sokkal több „aljas és korrupt ügy” van, mint ami nyilvánosságra kerül. Toroczkai szerint az emberek vidéken nem mernek feljelentést tenni az általuk megtudott jogellenes ügyekben, hiszen féltik családjukat, egzisztenciájukat.

Minket nem tudnak megfélemlíteni – jelentette ki Toroczkai. Mint mondta, őt többször is megállítják az utcán ilyen-olyan ügyekkel, és ha kell, akkor „mi magunk tesszük meg a szükséges feljelentést”. Az eszközökről azt mondta: a nyilvánosság lesz a legfőbb fegyver, hiszen nincsen nagyobb büntetés, mint a széles körű nyilvánosság tájékoztatása. Hozzátette: felhasználják majd a világháló adta lehetőségeket is. Mindehhez csatlakozva Budaházy György arról beszélt, hogy szerinte a rendszerváltás során akkor történt a legnagyobb baj, amikor az előző rendszer emberei újra bekerültek az állami apparátusokba.

Toroczkai a sajtótájékoztató előtt beszélt arról is, hogy szerinte példátlan jog- és alkotmányellenes döntést hozott a bíróság, amikor nem engedélyezte az őáltala alapított Hunnia az Eredeti Magyarország elnevezésű alapítványt bejegyeztetni. Mint mondta, ennek az alapítványnak ő maga az alapítója, a kuratóriumi elnök pedig Budaházy György. Toroczkai hosszasan sorolta a bíróság indoklását, amelyet a magyar alkotmányból vett idézetekkel próbált cáfolni. Ezzel kapcsolatban kijelentette: megfellebbezik a bíróság döntését, minden jogi eszközt bevetnek az alapítvány érdekében, ám ha a bíróság különféle időhúzó eszközökhöz folyamodik, akkor az alapítványt egyébként bármely európai országban be tudják jegyeztetni. Ezzel – mint mondta – egyfajta fricskát is adnak a magyar államnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.