Sok gondot okozna a rövidebb nyári szünet

A pedagóguskar elnöke szerint a tanév rendjének átalakítására vonatkozó elképzelések még nagyon nyersek.

MNO
2016. 08. 13. 7:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke a lapnak elmondta, hogy bár szó esett a Nemzeti alaptanterv átalakításával kapcsolatban a szünidő hosszáról a köznevelési kerekasztalon, komolyabb konzultációra eddig nem került sor a témában. A pedagóguskar elnöke szerint a tanév beosztása aránytalan, ugyanakkor nagy kérdés, hogy jobb lenne-e a szüneteket arányosan elosztani, vagy szükség van a feltöltődéshez egy hosszabb vakációra.

Horváth Péter úgy látja, a szülőknek a gyermekfelügyelet megoldása az általános iskola első hat évében okozhat gondot, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar iskolaépületek nagy része jelenleg nem alkalmas arra, hogy a hőség idején tanítsanak, tanuljanak benne.

A gyerekek június elejétől, sőt már májusban is legyezik magukat a padban, így kevéssé tudnak koncentrálni – fogalmazott a pedagóguskar elnöke. Szerinte a tanév rendjének átalakítására vonatkozó elképzelések még nagyon „nyersek”, és rengeteg kérdést vetnek fel.

Korábban a Magyar Nemzetnek Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezete elnöke is arról beszélt, hogy nem támogatná a rövidebb nyári szünetet. Mint mondta, fel lehet kavarni az indulatokat, de minden ilyen felvetésnél a gyerek érdekét kell nézni. Ő is kiemelte a nyári kánikulát, valamint hogy a szülők is nyárra tervezik a szabadságot, ami miatt nehezebben oldanák meg a gyerekek őszi, téli és tavaszi szünetbeli felügyeletét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.