időjárás 14°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Németh Sándor: Minden jóérzésű magyar embert sérthet az Orbán Viktorral szemben használt hangnem

Forrás: PestiSrácok.hu, Médiaklikk
2019.05.21. 21:03
Németh Sándor: Minden jóérzésű magyar embert sérthet az Orbán Viktorral szemben használt hangnem

Hétfő este a Hit Gyülekezetét vezető Németh Sándor volt az Este című műsor vendége a Kossuth Rádión, aki a közelgő EP-választásokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: „összehasonlíthatatlanul nagyobb tétje lesz, mint az előzőeknek.” Németh az interjúban arról is beszél, hogy mennyire kiakadt akkor, amikor Orbán Viktort a Sargentini-jelentés miatt támadták.

Németh Sándor szerint jó lenne, ha minél többen elmennének szavazni, és a nemzeti szuverenitásra tennék a voksukat.

Elmondta, hogy ő maga is az euroszkeptikusok táborába tartozik, ami véleménye szerint egyre erősödik.Úgy gondolja, hogy Németország és Franciaország szándéka az, hogy birodalommá szervezzék Európát, szemben például Magyarországgal. Ehhez kapcsolódik az is, hogy míg a németek inkább az európai identitás felé menekülnek náci múltjuk elől, ugyanez több más európai nemzetre nem jellemző.

Hozzátette, hogy ezzel az is összefügg, hogy Németország folyamatosan szekularizálódik, miközben az iszlám központok előtt tolonganak a muszlim fiatalok, a templomok leginkább kísértetkastélyokhoz hasonlítanak, nem csoda hát, ha a kereszténydemokrata jobboldal egyre inkább hozzásimul a balliberális tömbhöz. Ennek következményeként a német keresztény jobboldal már olyasmit is elfogadhatónak tart, mint a melegházasság. A lelkész azt is elmondta, hogy szerinte az Európai Bizottság látványos szerepzavarba került az elmúlt években, inkább csak feszültséget gerjeszt, és bizonyos szervezeteket fel kellene számolni. Németh arról is beszél, hogy nagy botrány volt számára, ezért megnézte Orbán Viktor szereplését Sargentini-jelentése kapcsán.

Úgy fogalmazott: „kiakadtam, hogy hogy van ez, micsoda strukturális zavar van itt, hogy elkezdik a magyar választópolgárok többsége által megválasztott vezetőt kiosztani ott, keresztvizet levenni róla, és olyan hangnemet engednek meg, amely minden jóérzésű magyar embert sérthet.”

A Hit Gyülekezetét vezető lelkészével készült interjút IDE kattintva hallgathatják, a PestiSrácok.hu szemléjét ITT tudják elolvasni.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.