Kocsis Máté ellen akarják indítani az álhírterjesztő Korózst

„Korózs Lajos épp az Országgyűlés egészségüggyel foglalkozó szakbizottságának elnöke. A történtek után esetleg nem kellene távoznia onnan?” – tette fel a kérdést közösségi oldalán Kocsis Máté, a Fidesz–KDNP józsefvárosi képviselője, aki a kerület ellenzéki vezetésének újabb kiváló döntésének nevezte a lejáratódott MSZP-s politikus szerepeltetését. Eközben az álmentőtiszt, a szocialisták, illetve Korózs által felkarolt, a mentőszolgálat és az egészségügy rossz hírét keltő Németh Athina botránya kapcsán Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter úgy nyilatkozott: a betegek félelmeivel visszaélni rendkívül súlyos szellemi hátteret feltételez, ez elfogadhatatlan és tűrhetetlen. Az Emmi feljelentést tett az ügyben.

2020. 06. 12. 21:24
KORZS Lajos
Budapest, 2019. július 8. Korózs Lajos MSZP-s képviselõ azonnali kérdést tesz fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. július 8-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Pikó András 2022-ben a kamuvideós Korózs Lajost szeretné Józsefváros országgyűlési képviselőjének. Micsoda véletlen, hogy Korózst az álmentőssel is a Klubrádió hozta össze. Zsák meg a foltja: teljesítmény nulla, a kerületben nem történik semmi, de a kamuzás nagyon megy – írta közösségi oldalán Kocsis Máté, a Fidesz–KDNP józsefvárosi képviselője. A nagyobbik kormánypárt országgyűlési frakciójának vezetője hozzátette: „Korózs Lajos épp az Országgyűlés egészségüggyel foglalkozó szakbizottságának elnöke. A történtek után esetleg nem kellene távoznia onnan?”. A kormánypárti politikus a kerület ellenzéki vezetésének újabb kiváló döntésének nevezte Korózs szerepeltetését.

A hazug videót jegyző MSZP-s képviselő ősszel még Pikó András, magát függetlennek mondó, exklubrádiós politikus kampányát segítette, és mostanra rendszeres résztvevője lett a józsefvárosi rendezvényeknek. Korózs Pikó október 13-i győzelme után többször felbukkant a józsefvárosi önkormányzati rendezvényeken, holott korábban semmi kötödése nem volt a VIII. kerület ügyeihez. Az MSZP-s országgyűlési képviselő például ellátogatott az október 23-i Corvin-közben tartott megemlékezésre, ahogyan a március 15-i önkormányzati rendezvényen is részt vett. Legutóbb pedig Trianon századik évfordulóján láthattuk Korózst Pikó András társaságában.

A mostani videós blamázzsal szertefoszlani látszanak a 2022-es országgyűlési választásra szőtt álmok az MSZP-nél Józsefvárosban, hiába próbálta felépíteni Pikó András polgármester Korózs Lajost, mint lehetséges közös ellenzéki országgyűlési képviselő-jelöltet. Korózs álmentős videóbotránya szétrobbantotta a szocialisták gondosan felépített VIII. kerületi törekvéseit.

Eközben Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának a vezetője az Életközelben című videósorozat harmadik részében reagált az MSZP nagy botrányt kavaró álmentős videójára. A miniszter azt mondta: „szomorúság és szánalom” tölti el.

– A támadásokat látens módon két éve élvezem az ellenzék részéről, de most a járvány idején ez rendkívül markánsan megmutatkozott. A betegek félelmeivel visszaélni rendkívül súlyos szellemi hátteret feltételez. Amikor ez egy mértéken túlment, és nem személy szerint csak engem támadtak, addig én csendben voltam, nem nyilatkoztam, most viszont igen, mert ez elfogadhatatlan és tűrhetetlen – fejtette ki véleményét Kásler, az Emmi pedig feljelentést tett az ügyben.

Németh Athina még ma reggel is kiállt kijelentései mellett. – Mentőtiszt vagyok, mentőtiszt a végzettségem – mondta az ATV Start című műsorában Németh Athina, az MSZP elhíresült videójában magát mentőápolónak nevező nő. Németh azt állítja, hogy két napja már nem dolgozik az AMS mentőszolgáltatónál, és szerinte azért határolódott el tőle mindenki, mert nem volt bejelentve. A nő azt állítja, hogy korábban azért nem nevezte meg az AMS-t mint szolgáltatót, mert védte a céget, azt hitte, ki fognak állni mellette.

Az AMS megelégelte a nő kijelentéseit és feljelentést tett. – A nő több nyilatkozatában is hamisan nevezte meg a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér mentéséért felelős szolgáltatót munkahelyként, sőt annak főorvosának is adta már ki magát. Most még ennél is tovább ment! Munkajogi- és adócsalással vádolta meg az AMS-t, amikor az ATV riportjában azt nyilatkozta, bejelentés nélkül foglalkoztatta a mentőszervezet. A cégünk jó hírének védelme érdekében most jogi lépéseket tesz a kamu mentőtiszt ellen – írják a közleményben.

A nő a televíziós interjúban azt is állította, hogy „idegállapotban” van, ezért nem tudja megmondani, hogy hol, melyik iskolában szerezte pontosan a mentőtiszti végzettségét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.