A Soroshoz köthető Ejha! érzékenyítené a gyerekeket

Soros György által támogatott szervezet, az Ejha! készített munkafüzetet az országos botrányt kavaró Meseország mindenkié című könyvhöz, amelyet alsó tagozatos pedagógusoknak szánnak. Az Ejha! nem mellesleg annak a Budapesti Európai Ifjúsági Központ programjait bonyolította és bonyolítja le a mai napig, amely az Európa Tanács intézményeként diplomáciai védelmet élvez a Horn-kormány jóvoltából 1995 óta.

Hertelendy Gábor
2020. 10. 08. 6:10
LMBTQ mesekönyv
Szánthó Miklós szerint amit a Háttér Társaság csinál nemcsak a régről jól ismert kommunista tempó, de alkotmányellenes is Fotó: Kurucz Árpád Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Soros-párti, nyílt társadalmat hirdető Ejha! – Emberi jogi nevelők hálózata foglalkozásterveket készített a nemrég országos botrányt kavaró, a Labrisz Leszbikus Egyesület által kiadott Meseország mindenkié című könyvhöz. Az elsősorban az óvodáskorúakat célzó „mesekönyv” munkafüzetét az alsó tagozatos pedagógusoknak szánja a szervezet, amelyben például a gyerekeknek meg kell válaszolniuk, hogyan fogadta volna be a közössége a mesehőst, ha ő férfiból nővé változik. A foglalkozásterv a 13. oldalon a gyermekek érzékenyítéséhez az alapvető emberi jogokat is felhasználja, manipulatív célból. Az oldalon felbukkan egy részlet a Soros Alapítvány 1995-ben kiadott Emberi jogok egyetemes nyilatkozata gyerekeknek című könyvéből, amelyben felsorolják, kiknek vannak azonos jogai. A következő oldalon a munkafüzet egy „konstruktív vitára” biztatná a gyermekeket, többek között ezzel a kérdéssel: „Miért várják el tőlünk, hogy a fiúk csak fiús dolgokat, a lányok csak lányos dolgokat csináljanak?”

Fotó: Kurucz Árpád/Magyar Nemzet

Korábban a PestiSrácok arról írt, hogy az Ejha! a tréningek segítségével a 11-13 évesek számára rendez érzékenyítőképzéseket a diszkrimináció, iszlamofóbia, xenofóbia, menekültek, gyűlöletbeszéd, rasszizmus, homoszexuálisok és egyéb szexuális kisebbségek jogai tárgykörökben. Az Ejha! tagja az a Vera Ivanovna, aki a Budapesti Európai Ifjúsági Központ (BEIK) ősszel indult érzékenyítőprogramjait is szervezi. A BEIK 1995-ben nyitotta meg kapuit Budapest belvárosában az Európa Tanács első, az egykori keleti tömb országában létesülő intézményeként, amely így diplomáciai védelmet élvez Magyarországon. A Horn-kormány még ebben az évben megállapodást, úgynevezett székhelyegyezményt kötött az Európa Tanáccsal, amelyben rögzítették a működési feltételeket. A programok színvonaláért, a vendégek személyes kényelméért és ellátásáért teljes egészében az Európa Tanács felel. Az Ejha!-n kívül az Emberség Erejével Alapítvány is végzett érzékenyítéseket a budapesti ifjúsági központban, az sem mellékes, hogy Nyirati András alapítványa félmillió dollárt kapott a céljaira Soros Györgytől. A negyvenhét ország adófizetőinek pénzén fenntartott, a diplomáciai védettség előnyeit kihasználó BEIK jelenleg is folytatja együttműködését a különböző Soros-szervezetekkel, otthont adva a nyílt társadalom ideológiáját hirdető és tanító szervezeteknek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.