Itthon gyártott favipiravir garantálja a betegek ellátását

Eddig csaknem 37 ezer doboz favipiravirt írtak fel a háziorvosok, amelyből 33 ezer dobozt már ki is adtak a gyógyszertárakban – közölte a Koronavírus.gov.hu kedd este.

Forrás: MTI2021. 03. 23. 20:33
Egypt begins producing COVID-19 drug Favipiravir
A lab technician wearing a full-face mask and a protective suit holds tablets of investigational coronavirus disease (COVID-19) treatment drug "Favipiravir" at Eva Pharma Facility in Cairo, Egypt June 25, 2020. Picture taken June 25, 2020. REUTERS/Amr Abdallah Dalsh - RC2XGH94FFJG Fotó: Amr Abdallah Dalsh
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintettel a koronavírus-járvány harmadik hullámában meredeken emelkedő fertőzöttek számára már a háziorvosok is felírhatják a koronavírus-fertőzés kórházi kezelésében hatásosnak bizonyult favipiravir tablettát az otthonukban gyógyuló enyhe vagy középsúlyos tüneteket produkáló betegek kezelésére – adta hírül a Koronavírus.gov.hu. A kormányzati tájékoztató oldalon hozzátették: A gyógyszer elősegíti a betegség könnyebb lefolyását, ezzel csökkentve a kórházi kezelést igénylő betegek számát. A „fapipának” is becézett, koronavírus elleni gyógyszerből eddig 37 ezer doboznyit írtak fel, melyek nagy részét (33 ezer doboz) már ki is váltottak a patikákban.

A favipiravir ingyenesen kiváltható

minden gyógyszertár részére, és rajtuk keresztül minden koronavírusos betegnek is, akinek a háziorvosa vagy a Covid-ambulancia orvosa javasolja.

A Hungaropharma minden Magyarországi gyógyszertár részére képes legalább napi egyszer kiszállítani a megrendeléseiket – emelték ki. Magyarország favipiravirkészletét a kínai és japán beszerzések mellett már a magyarországi gyártás is garantálja, hisz

már két hazai gyártó is gyárt favipiravir tartalmú gyógyszert:

az Egis és a Meditop – írta a kormányzati oldal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.