időjárás 26°C Ottó 2022. július 2.
logo

Szijjártó Péter: Soha ekkora vakcinaszállítmány nem érkezett még + videó

Forrás: MTI
2021.04.24. 13:01
Szijjártó Péter: Soha ekkora vakcinaszállítmány nem érkezett még + videó

Hatszázezer adag Sinopharm-oltóanyag érkezett szombaton Magyarországra, ami minden korábbinál nagyobb vakcinaszállítmány – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton, a Facebookon közzétett videóbejegyzésében.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, ez a 600 ezer, koronavírus elleni oltóanyag lehetővé teszi, hogy tovább gyorsítsák az oltást, aminek eredményeként már a jövő héten elérhetik a négymillió beoltott magyar embert – írja az MTI.

„Ez egy hatalmas lépés a győzelem felé! Hatalmas lépés afelé, hogy a magyar embereket biztonságban tudhassuk, a magyar gazdaságot újraindíthassuk, és az élet visszatérjen a normalitás talajára”

- fogalmazott a tárcavezető.

Kiemelte, a légi út alatt végig 5 fokos hőmérsékletet biztosítottak a teljesen megtelt raktérben, hiszen a Sinopharm-vakcinákat 2-8 fok között kell tárolni. „Hatalmas előnyt jelent számunkra, hogy ilyen légiszállítási képességgel rendelkezünk” – húzta alá Szijjártó Péter, majd hozzátette, a repülőgép és személyzete nem nagyon tud pihenni, hiszen jövő héten kétszer fordulnak Moszkvába, egyszer pedig újra mennek Pekingbe. Utóbbiról szólva megjegyezte, Kínából akkor újabb 600 ezer dózis oltóanyagot hoznak, amiből 200 ezret – a saját szállítási kapacitással nem rendelkező – Grúziába visznek.

A miniszter videóüzenete végén úgy fogalmazott, korábban azt ígérték, az oltásoknak köszönhetően együtt sikerül legyőzni a járványt, és

„most nagyon úgy tűnik, együtt sikerülni is fog”.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy Szijjártó Péter a közösségi oldalán egy látványos videóval számolt be a hírről, miszerint úton van Budapestre az eddigi legnagyobb vakcinaszállítmány. „A Nagyvas csurig pakolva” – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.