időjárás 16°C Fatime 2023. június 5.
logo

Orbán Viktor testalkatával élcelődött Karácsony a brit lapnak adott interjúban

Nagy Orsolya
2021.05.07. 12:39
Orbán Viktor testalkatával élcelődött Karácsony a brit lapnak adott interjúban

Ő alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok – ezzel jellemezte Karácsony Gergely a különbséget önmaga és a miniszterelnök között a The Economistnak adott nyilatkozatában. A főpolgármester a közösségi oldalán szabadkozott a sértő és személyeskedő kijelentése miatt. A brit lap egyébként egy lehetséges kormányváltás legesélyesebb ágenseként mutatta be Karácsonyt.

A The Economist szerint Karácsony Gergely lehet az, aki kiszoríthatja Orbán Viktort a hatalomból. A főpolgármesterről közölt promóciós portréban sorra vették Orbán Viktor miniszterelnök és a főpolgármester közötti különbségeket.

Orbán Viktorral kapcsolatban azt emelték ki, hogy elsősorban a vidékre támaszkodik, „totális kontroll” alatt tartja a pártját, valamint „stadiont építtet a falujában”. Karácsonynál pedig azt hangsúlyozták, hogy az atlétikai stadion ellen kampányolva, hatpárti együttműködés eredményeként jutott a főpolgármesteri cím birtokába. A Párbeszéd nevű pártot is társelnöklő Karácsony ehhez még hozzátette, hogy „ő alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok”.

 

Karácsony Gergely a cikk megjelenése után saját maga is rájött, hogy enyhén szólva nem volt elegáns a kormányfő alkatával példálózni. Közösségi oldalán azt írta, hogy az „rossz vicc” volt.

„A lap újságírója a velem készített interjúban sok más mellett azt is végigvette, miben különbözök én a miniszterelnöktől. Arra jutottunk, hogy szinte semmiben nem hasonlítunk, ám ekkor, az elvi, elkötelezettségbéli, stílusban megmutatkozó különbségek mellett tettem egy viccesnek szánt megjegyzést a testalkatunkból fakadó különbségekre is. Rossz vicc volt, nem kellett volna. Mert tudom, ilyennel nem viccelünk, ez nem lehet része a politikai vitáknak, mindenkinek kijár az alapvető tisztelet. Sajnálom, hogy az a látszat keletkezhet most, mintha ezt nem tudnám, pedig nagyon is tudom, és ehhez tartom magam. Elnézést kérek mindazoktól, akik a rossz tréfámat sértőnek találják, igazuk van” – fogalmazott a Facebook-oldalán a főpolgármester.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője közösségi oldalán mutatott rá arra, hogy a baloldali előválasztás csupán egy színjáték, már rég ki van választva Karácsony a kormányfőjelölti szerepre.

„Miután Gyurcsány Ferenc már kiválasztotta őt mint miniszterelnök-jelöltet, a liberális globális nagytőke is letette a voksát Karácsony Gergely mellett. A The Economist szerint ő az, aki kiszoríthatja Orbán Viktort a hatalomból” – reagált röviden az elemző.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.