Rétvári Bence: A baloldali előválasztás eredménye az Apró-villában fog eldőlni

Ha a baloldalon múlt volna, kétmillió emberrel kevesebben kaptak volna oltást – emlékeztetett Nacsa Lőrinc (KDNP).

Magyar Nemzet
2021. 06. 07. 15:18
RTVRI Bence
Budapest, 2021. június 7. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. június 7-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napirend előtti felszólalásában Nacsa Lőrinc (KDNP) képviselő a pedagógusnap alkalmából mondott köszönetet a magyarországi oktatóknak, akik az elmúlt másfél évben is bizonyították helytállásukat.

A képviselő arra is emlékeztetett: sok uniós tagállamban kijárási tilalom van, zárva vannak a szállodák és az éttermek. Értékelnünk kell azt, hogy visszakaptuk az életünket, és sok honfitársunk menekült meg az oltásoknak köszönhetően. A képviselő hangsúlyozta: mindenkit arra biztat, hogy vegye át az oltást.

– Ha a baloldalon múlt volna, kétmillió emberrel kevesebben kaptak volna oltást. Hangulatkeltés, petíciók, határozatok, betiltás – említette a példákat az oltás elleni baloldali kampányból.

A baloldal hét végi Fudan Egyetem ellen szervezett tüntetésére utalva Nacsa Lőrinc kiemelte: a baloldaliak élvezik az ország újranyitásának sikerét, a tüntetésen azonban több kommunista utódpárti zászló volt, mint nemzeti színű.

Rétvári Bence államtitkár válaszában elmondta: nagyon sokat köszönhettünk az elmúlt egy-másfél évben a pedagógusoknak. – Sem a tavalyi év, sem az idei év nem ment kárba, a végzős diákok leérettségiztek, amit külön köszönünk a tanáraiknak – emlékeztetett az államtitkár.

Az államtitkár rámutatott, hogy a baloldalon azonban az elmúlt egy év nem a járványkezelésről szólt, hanem a pozíciók megszerzéséről. A baloldali összefogás összetételére emlékeztetve Rétvári Bence kiemelte, hogy Gyurcsány Ferenc egy-két éve még azt mondta a Jobbikról: „Amíg én vagyok a DK elnöke, nem fogom engedni, hogy a DK a Jobbikkal politikai szövetségre lépjen”. A DK elnöke korábban arra utalt, hogy a Jobbik szélsőséges cselekedeteit senki nem felejtheti el, az államtitkár szerint azonban Gyurcsány Ferenc volt az első, aki mégis elfelejtette mindezt.

Rétvári a Jobbik elnökének szavait idézte, miszerint „az embernek mindig vannak rossz gondolatai, amikor Gyurcsány Ferenc közös listát emleget”. Hozzátette: ehhez képest a Jobbik elnöke mosolyogva, közös plakátokon menetel az előválasztás felé ezekkel a politikusokkal.

Rétvári Bence szerint az előválasztás csupán színjáték, amelynek végeredménye az Apró-villában fog eldőlni.

Felidézte Karácsony Gergely szavait is, aki korábban azt állította, hogy néhány Unicumot meg kellett innia ahhoz, hogy képes legyen elviselni ezt a helyzetet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.