Lendvai Ildikó lecsapott a kormányra

Bár ne tette volna…

2021. 07. 10. 14:50
Kunhalmi Ágnes; Lendvai Ildikó
Budapest, 2016. július 2. Lendvai Ildikó, az MSZP volt elnöke (k, kékben) és Kunhalmi Ágnes szocialista országgyûlési képviselõ (j) a 21. Budapest Pride felvonulás indulása elõtt, az Andrássy úton, a Hõsök terénél 2016. július 2-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lendvai Ildikó ismét megmutatta, hogy őt nem lehet leírni. A régi szocik közül már csak ő harcol a barikádokon. Egykori pártja már gyakorlatilag eltűnt a politikai palettáról, illetve Gyurcsány Ferenc bekebelezte, de ő még mindig tud valami újat mondani, vagy mégsem? A Népszavában (hol máshol?) ismét lecsapott a gaz kormányra, és mint mindig, ezúttal is megragadta a lényeget:

„[…] Az oktatás lebutításának fontos része volt a gyerekek agyonterhelése bebiflázandó, majd percek alatt elfelejthető tananyaggal (addig sem fér más a fejükbe), a tankötelezettség leszállítása, a szakképzés kiüresítése, a Takaró-félék ráeresztése a NAT-ra, a továbbtanulásra felkészítő gimnáziumi helyek csökkentése, a diákönkormányzatok jogainak elvonása. A többségtől különbözők – fogyatékosok, mélyszegénységben élők, cigányok, melegek – iránti empátiára nevelő »érzékenyítő« programok kiutálásával szitokszóvá vált az »érzékeny«. Ahogy korábban, a »polkorrekt« kiröhögtetésével a »korrekt« is. Maradj vastagbőrű és szemellenzős, úgy a jó […].”

Milyen szívszorító, amikor az egykori kommunista cenzor siránkozik a hallgatói jogok csorbítása miatt. Na, de ezt már megszokhattuk, Ildikó asszony, mint mindig, most is sutba vágta a múltját és okoskodni kezdett. Természetesen ő is felemelte a szavát az európai ballibekhez hasonlóan a melegek védelmében. Csak az a baj, hogy ez így nagyon nem hiteles. De a baloldal a hitelesség kérdésén úgy tűnik nagyon könnyen átlendül.

Magyarországon az egykori kommunista főcenzor aggódik a jogok csorbítása miatt, Brüsszelben pedig egy bosszúpornó miatt elítélt képviselő a gyermekvédelmi törvény témafelelőse az EP-ben.

Elképesztő!

Ugye, önök sem ilyen világot akarnak?

Borítókép: Lendvai Ildikó, az MSZP volt elnöke (k, kékben) és Kunhalmi Ágnes szocialista országgyűlési képviselő (j) a 21. Budapest Pride felvonulás indulása előtt, az Andrássy úton, a Hősök terénél 2016. július 2-án – Forrás: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.