Deutsch Tamás lépett: az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz fordult Cseh Katalinék ügyei miatt

A csalási eset egyértelműen veszélyezteti az EU hírnevét, amely súlyos reputációs következményekkel járhat – írta Deutsch.

Magyar Nemzet
2021. 08. 10. 11:51
DEUTSCH Tams
Brüsszel, 2019. január 31. Az Európai Parlament honlapján közreadott képen Deutsch Tamás néppárti képviselõ felszólal a jogállamiság magyarországi helyzetérõl tartott vitán a parlament plenáris ülésén Brüsszelben 2019. január 30-án. MTI/Európai Parlament/Jan Van de Vel Fotó: Jan Van de Vel Forrás: MTI/Európai Parlament/Jan Van de Vel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz, az OLAF-hoz fordult Deutsch Tamás Cseh Katalinék kétes pénzügyei miatt. Mint a Fidesz EP-képviselője Facebook-oldalán közzétett beadványában fogalmazott: „az európai uniós közpénzeket érintő csalás alapos gyanúja miatt kívánok bejelentést tenni az Európai Csalás Elleni Hivatalnál. Az ügyben Cseh Katalin európai parlamenti képviselő érintett, ugyanis a Pannónia Nyomda Kft.-nek 2013. január 25. és 2018. január 10. között ügyvezetője volt. 

Az ügyben az OLAF hatásköre megalapozott, hiszen uniós intézmény tagja (jelen esetben az Európai Parlament képviselője) érintett az ügyben, aki súlyos kötelességszegést követett el

Deutsch Tamás beadványában felhívta a figyelmet arra, hogy „2016 decemberében jogosultsági döntés született a Pannónia Nyomda Kft. uniós pályázatán, a VEKOP-2.1.7-15-prototípus, termék, technológia- és szolgáltatásfejlesztés pályázaton 68.126.864 forint támogatást kapott, később ugyanez a cég 217 579 410 forintot nyert egy másik uniós pályázaton, úgynevezett holografikus térinformatikai leíró nyelv és digitális holografikus nyomtató kifejlesztésére.

A csalás alapos gyanúja – mások szándékos megtévesztése személyes haszonszerzés vagy egy másik fél megkárosítása végett az ((EU) 2017/1371 irányelv 3. cikkének (2) bekezdés) – a fenti pályázat kapcsán fennáll, ugyanis a Cseh Katalin által vezetett cég olyan hologramos technológia kifejlesztésére pályázott uniós forrásra, amely ekkor már rendelkezésére állt egy, a Pannónia Nyomda Kft.-hez üzletileg kapcsolódó társcégnek (a két vállalat azonos címen volt bejegyezve), tehát felmerül az alapos gyanú, hogy valódi termékfejlesztés nem történt” – írja a fideszes EP-képviselő.

 A csalási eset egyértelműen veszélyezteti az EU hírnevét, az súlyos reputációs következményekkel járhat. Ennyi – zárta sorait Deutsch Tamás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.