Akár egy hetet is csúszhat az előválasztás második fordulója

Az első forduló kabaréba illő mozzanatai után most a második forduló szervezésében is súlyos problémák merültek fel.

Magyar Nemzet
Forrás: Népszava.hu2021. 09. 28. 8:28
null
20210918 budapest nyugati ter hunyadi ter elovalasztasi szavazo pontok havran zoltan magyar nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csúszhat az előválasztás második fordulója – tudta meg a Népszava több forrásból. Információik szerint az előválasztást lebonyolító pártok, a DK, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum 

azért vetették ezt fel, mert az eredeti tervek szerint jövő hétfőn rajtoló második körre késhet a szavazólapok nyomtatása.

Mint a lap írja, a második fordulóban, ha lesz egyáltalán, a legtöbb voksot szerzett három miniszterelnök-jelöltre lehet szavazni. 

Hozzáteszik: a szavazólapok és az urnák eljuttatása a szavazókörökbe több időt vesz igénybe a tervezettnél. Ehhez egy ellenzéki vezető annyit tett hozzá, az informatikai rendszert is át kell hangolni, ami szintén komoly munka. Ráadásul épp a rendszer összeomlása miatt az első fordulót két nappal meghosszabbították,

így a szakértők egyhetes csúszást javasoltak. 

Az ügyben a tervek szerint ma döntenek az ellenzéki pártok. Lapunk információi szerint kettő és hét nap között lehet végül a halasztás időtartama – bár a kettőt egy szervező irreálisan rövidnek nevezte. Azt viszont minden forrásunk hangsúlyozta: az október 23-i megemlékezésekre és a tervezett közös ellenzéki demonstrációra végleges és teljes lesz az előválasztás eredménye, ebben nem lesz késlekedés.  

A baloldali előválasztás első fordulója ma este 8 órakor zárul.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.