Feljelentették Gyurcsány Ferencet

Garázdaság miatt tett feljelentést a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István a DK elnökével szemben.

2021. 09. 27. 15:31
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2018. prilis 10. Gyurcsny Ferenc, a Demokratikus Koalci (DK) elnke, volt szocialista miniszterelnk a DK-Szolidarits szvetsg Vlasztsi csals? Soha ennyi gyans esetet nem jeleztek vlasztsok utn cmmel tartott sajttjkoztatjn a prt fvrosi irodjban 2018. prilis 10-n. MTI Fot: Koszticsk Szilrd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Garázdaság, közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése miatt tett feljelentést a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István Gyurcsány Ferenccel szemben. 

A volt miniszterelnök a hétvégén Debrecenben fenyegetett meg egy idősebb  férfit, akinek azt mondta: 

Azt javaslom magának: nagyon gyorsan fogja be a száját, és viselkedjen rendesen! Megértette? A hétszázát neki!

Tényi István ezután fordult a debreceni rendőrkapitánysághoz. Indoklása szerint Gyurcsány „olyan kihívóan közösségellenes magatartást tanúsított, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen”, ezzel pedig szabálysértést követett el. Jelezte azt is, mivel a felvételen szereplő személynek (a sajtóban megjelentek alapján Gyurcsány Ferenc DK-elnöknek) nem volt jogszabályi felhatalmazása a rendészeti tevékenység végzésére, és a sérelmezett cselekmény nyilvános helyen zajlott le, Gyurcsány Ferenc a magatartásával szabálysértést követett el.  

A DK vezére a tettét utólag azzal magyarázta, hogy csak rendreutasított valakit. – Egészen pontosan azt mondtam neki, „viselkedjen, a hétszázát!”, mint egy óvodásra, úgy kellett rászólni. Pedig ő nem bánt velünk ilyen kesztyűs kézzel. Válogatott sértegetések, trágárságok, hazugságok, épp, hogy csak tettlegességig nem fajult a rendzavarása. Senki nem lépett közbe, én megtettem.

Gyurcsány szerint egyébként a jobboldali média éppen egy agresszív fenyegető valakinek próbája őt beállítani, mert megvédte az összegyűlteket Debrecenben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.